Lampard vinnare i debuten

Publicerad 2018-08-03

När Championship drog igång under fredagskvällen gjorde även Frank Lampard tävlingsdebut som tränare för sitt Derby County, som ställdes mot Reading på bortaplan.

Länge såg Lampards mannar ut att få med sig ett kryss – men med tio sekunder kvar avgjorde Tom Lawrence för Derby i den 94:e minuten.

I slutet av maj gick Derby County ut med att klubben anställt Frank Lampard som ny huvudtränare. Efter två månader vid rodret var det så tävlingsdebut för den gamle Chelsea-ikonen som gjorde 13 säsonger i London-klubben.

I bortapremiären väntade Reading och det var också hemmalaget som tog ledningen genom islänningen Jon Dadi Bödvarsson tidigt i den andra halvleken. Men åtta minuter senare fick Lampard jubla vid sidlinjen när Reading-målvakten Vito Mannone stod för en rejäl tavla och släppte in Mason Mounts distansskott.

Vinnare direkt efter sent avgörande

Det såg sedan länge ut att bli oavgjort i premiärmatchen – men med tio sekunder kvar slog inhoppande Mason Bennet ett perfekt inlägg till Tom Lawrence, som skarvnickade in 1–2 i det bortre hörnet i den 94:e tilläggsminuten.

Jublet visste inga gränser för Lampards mannar, som fick med sig tre tunga poäng i Championship-premiären.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.