Granqvist förlorade i comebacken

Publicerad 2018-07-20

Andreas Granqvist gjorde comeback i Helsingborgs IF efter tio års frånvaro.

Men ”Granen” fick lämna återkomsten som förlorare.

Granqvist spelade hela matchen när Helsingborg föll mot danska Fremad Amager med 1–2.

Efter tio år som proffs var Andreas Granqvist tillbaka i Helsingborgs IF när klubben mötte danska Fremad Amager i en träningsmatch under fredagen.

Granqvist tog plats i startelvan tillsammans med bland annat anfallaren Rasmus Jönsson som också är tillbaka i klubben efter några år utomlands.

Men det skulle inte bli någon seger i återkomsten. Fremad Amagers anfallare Lukas Engel hittade rätt två gånger om bakom Pär Hansson i den första halvleken.

”Första matchen är alltid speciell”

Helsingborgs ghananske anfallare Mamudo Moro reducerade visserligen Fremad Amagers ledning i början av den andra halvleken men närmare än så kom inte HIF i Höganäs.

– Den första matchen är alltid speciell. Det kändes som en typisk träningsmatch inför det att allvaret börjar, säger Grankvist till kvällsposten.

”Granen”, som inte spelat sedan VM-kvartsfinalen mot England, spelade hela matchen. Första 45 bildade han mittlås med Calle Johansson som sedan ersattes av Charlie Weberg i halvtid.

– Det är klart det är en kontrast, jag behöver lite tid att vänja mig. Det känns ändå ganska bra för att bara ha tränat två pass tillsammans, vi känner inte varandra i spelet så bra än.

Comebacken i tävlingssammanhang blir mot borta mot Jönköpings Södra den 29 juli.

”Granen” blev förlorare i comebacken i HIF.