Kristoffer Björklund Bajens matchvinnare

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-17

Kristoffer Björklund tog över från Rami Shaaban och frågan är om de kommer byta plats igen. Det var han som ensam stoppade Helsingborg på Söderstadion.

Det var Hammarbys reservmålvakt Kristoffer "Poppen" Björklund mot Helsingborg. Han stod i vägen för allt under avslutningen när Helsingborg hade målchans på målchans i sin kvitteringsjakt. Helsingborg mattade skott och nickar mot målvakten men han nådde allt.

- Efter derbyt mot AIK fick han 5 av 5. Nu vet jag inte vad jag ska ge honom för betyg. Det går över skalan, sa Hammarbys tränare Tony Gustavsson till PPV efter matchen.

Huvudpersonen själv var lugn efter matchen.

- Det är bara kul. Det är bara att gå ut och spela, sa han till PPV.

Det var annars anfallsinriktad fotboll från start när Hammarby besegrade Helsingborg och det var framför allt i den första halvleken som båda lagen bjöd till. Paulinho gav hemmalaget ledningen redan efter tre minuter på ett fint instick av Haris Laitinen.

Men det var Petter Anderssons 2-0 mål som var kvällens snyggaste. En riktig kanon som borrade sig in i nätmaskorna bakom Daniel Andersson. Med fem minuter kvar klev fjolårets skyttekung i Helsingborg, Razak Omotoyossi, fram och reducerade, men där tog det roliga slut för Helsingborg.

För även om Helsingborg tog över allt under de avslutande 45 minuterna, plus sex minuter övertid, vägrade Kristoffer Björklund släppa in fler mål. Helsingborg förtjänade minst en poäng men "Poppen" tog tre.