Totti hjälte – skickade Roma vidare i cupen

Francesco Totti avgjorde i sista minuten.

Roma vann med 2–1 hemma mot Cesena och är nu vidare i den italienska cupen.

Francesco Totti har varit uträknad den här säsongen. Han har hållit bänken varm i Rom och det har spekulerats länge om att ikonen, kungen och den eviga mannen ska sluta med fotbollen. Det har till och med pratats om att Totti inte är klar och vill lämna för att avsluta karriären med att få speltid.

Men en sak är klar – Totti är inte slut. En annan sak är också klar – Totti lämnar inte Roma.

Straffavgörande

Huvudstadslaget tog ledningen sent mot Cesena i den italienska cup kvartsfinalen. Bosniern Edin Dzeko gjorde 1–0 i matchminut 68, innan Serie B-laget Cesena kvitterade några minuter efter genom inhopparen Luca Garritano.

Men någon förlängning skulle det inte bli. Lagkaptenen Francesco Totti visade att gammal är äldst. Han fick 95 minuter och i den allra sista minuten prickade anfallaren in den avgörande straffen som skickade Roma vidare till semifinal.

”Njuter i två månader till”

Efter matchen ville Totti inte prata om sitt kontrakt som går ut till sommaren.

– För nu vill jag njuta av dessa två till tre månader som är kvar, efter det kommer vi att besluta tillsammans, sa han till Gazzetta dello Sport.

Roma ställs mot ärkerivalen Lazio i sin semifinal, medan mästarlaget Juventus och Napoli möts i den andra.

– Vi hoppas kunna ta oss till finalen, cupderbyt kommer bli en speciell kväll i staden Rom.