På söndagen tog MFF ett steg närmare Europa nästa höst.

3–0-segern mot BP innebär att MFF knappade in på Norrköping på tredje plats.

– Vi tänker inte på tabellen, säger Markus Rosenberg.

Malmö FF:s och tränaren Uwe Röslers mäktiga svit byggs bara på.

På söndagen besegrade MFF BP på bortaplan med 3–0 och därmed har skåningarna 16 raka tävlingsmatcher utan förlust sedan Rösler tillträdde.

Segern var också den sjätte raka i allsvenskan för MFF och den innebär att man knappar in på den så viktiga tredjeplatsen som ger kval till Europa nästa år. Då Norrköping bara fick kryss mot jumbon Trelleborg i fredags är MFF, på fjärde plats, nu blott två poäng bakom.

Efter Hammarbys förlust i derbyt mot Djurgården tog MFF också in tre poäng den här omgången på Bajen på andra plats.

Sören Rieks gjorde 1–0 till MFF redan i den 24:e minuten.

Punkterade matchen

Arnor Traustason fick en boll i djupled på vänsterkanten. Han vek in i straffområdet och spelade den lite snett bakåt till Rieks vid straffområdeslinjen. Rieks tog med sig bollen i sidled och när han var mitt för målet, och många trodde att han skulle spela bollen vidare, så vek han tillbaka ett skott i Petrics högra hörn – ett klassmål av dansken.

Efter en dryg timme punkterade MFF matchen när Eric Larsson, efter en snygg dribblingsraid, vred in 2–0 med sin vänsterfot och Marcus Antonsson bara en minut senare satte 3–0 i bortre med en bredsida längs marken när BP-målvakten Petric stod lite för länge och lite för nära sin främre stolpe.

Sommarvärvningen Antonsson är i verklig målform: han har nu gjort mål i fem matcher i rad.

MFF skulle sedan gjort 4–0 på stopptid när Antonsson fick en rättmätig straff. Markus Rosenberg klev fram men slog den inte bättre än att Petric i BP-målet kunde kasta sig och rädda.

– Ska man missa någon gång så är det väl i ett sånt tillfälle, säger Rosenberg.

Hållit nollan i 394 minuter

Noteras ska att Johan Dahlin i MFF-målet nu hållit nollan i 394 minuter i rad i allsvenskan. Men det var nära att den sprack när BP-anfallaren Finnbogason drog bollen i ribban från nära håll i den 80:e minuten. Resten i BP-väg stod Dahlin i vägen för.

Trots den stabila segern medger Rosenberg att det varit några intensiva veckor.

– Vi är inne i en period med många matcher. Det är alltid svårt att ladda om efter en sådan Europa-match som vi hade, men vi roterade bra i laget och hade kontroll på den här matchen.

Är SM-guld fortfarande en realistisk målsättning?

– Det är så långt upp dit så jag tänker inte på det. För oss är det viktigt att kombinera Europa-spelet med allsvenskan. Matcher, återhämtning. Det är så vi tänker. Om man inte gör det tappar man fokus.