Paulinho sänkte Bajen – Häcken till cupfinal

Två raka derbysegrar.
Men i kväll tog Paulinho ner Bajen på jorden.
Med två identiska klassmål sköt han Häcken till final.
– Jag övar på det skottet varje dag, säger hjälten.

Första kvarten var Hammarbys bästa för i år. Då fick vi se ett embryo av den ”framtidsfotboll” som Nanne Bergstrand lagt ut texten om sedan han tog över laget. Tempostarka maxlöpningar, spel på ett tillslag och fart i omställningarna. Redan efter två minuter hade Bajen också tagit ledningen. En chansboll från Philip Haglund singlades in mot Alex i straffområdet. Brassen tog emot starkt, höll undan Simon Sandberg – vände snabbt – och placerade skickligt in 1–0.

– Vi tänkte börja lite cyniskt, så det var ingen drömöppning, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Jeremejeff missade

Nyförvärvet har nu gjort mål i samtliga matcher sedan han anlände till Stockholm. I mitten av halveken började Häckens rullande och ständiga instick bakom Hammarbys mittbackar ge resultat. Alexander Jeremejeff missade två frilägen och Häcken kunde bittert konstatera underläge i pausen.

– Vi gör det helt okej första kvarten, men sista kvarten är inte bra, vi kommer för långt ner och de får in bollar bakom våra lagdelar, säger Philip Haglund.

Paulinho – klasspelare

I den andra halvleken fortsatte Häcken ha kommandot. Stjärnan Paulinho, som inte visat upp mycket under den första timmen, transporterade in bollen från vänsterkanten. Birkir Már Saevarsson fick ingen hjälp i pressen, och Paulinho kunde ohotad skruva in kvitteringen i vid den bortre stolpen.

Nanne Bergstrand agerade direkt. I den 63:e minuten gjorde tränaren ett trippelbyte inför drygt 13 000 åskådare på Tele2 Arena: Imad Khalili, Måns Söderqvist, och Erik Israelsson in.

Då visade Paulinho återigen upp vilken klasspelare han är. Yttern kom in från kanten – och precis som vid kvitteringen skruvade han ytterst välplacerat in 2–1 till Häcken, som därefter såg ut att bara spela av matchen.

– Jag övar på det skottet varje dag. Jag är glad över min fina form, säger Paulinho.

Det var 29-åringens 19:e mål på 19 tävlingsmatcher.

Möter MFF i finalen

Men Melker Hallberg ville annat. Från drygt 20 meter stegade mittfältaren fram och skruvade in en frispark förbi Peter Abrahamsson i bortamålet.

Hammarby-glädjen varade dock bara i tre minuter. Nasiru Mohammed plockade upp en andraboll och dundrade läckert upp 3–2 i nättaket. Därmed är Häcken klart för final mot Malmö FF i svenska cupen. Spelplats lottas under måndagen.

– Spelar vi som mot Hammarby har vi en bra chans. Det var en väldigt bra match av oss. Hammarby har bra fans och support men i den andra halvleken så visade vi upp ett väldigt fint spel, säger Paulinho.