Karl-Erik Nilsson: ”Ska förklara för Hedvig”

Karl-Erik Nilsson svarar på kritiken från Hedvig Lindahl

avPer Bohman

FOTBOLL

Hedvig Lindahl kritiserade Karl-Erik Nilsson efter Fotbollsgalan.

Nu svarar förbundets ordförande.

”Jag ska förklara för Hedvig när jag träffar henne”, skriver Nilsson till Sportbladet.

Det fortsätter storma kring Fotbollsgalan. Under gårdagen kritiserade Hedvig Lindahl Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett inlägg på sociala medier. Hon ansåg att Nilsson osynliggjort hennes landslag i samband med ett tal.

På sin Instagram har hon återpublicerat FairPay Foundations inlägg på Instagram som lyder: ”Nilla Fischers jämställdhetstal följs upp med att Karl-Erik Nilsson går upp och berättar att årets VM var det bästa sedan 94. Det var det inte. 2003 tog vi VM-silver. Språket har betydelse om vi ska nå en jämställd fotboll”.

Tagit del av kritiken

Som kommentar till inlägget har Lindahl skrivit ”Suck. På’t igen”.

Karl-Erik Nilsson har tagit del av kritiken, men känner inte igen sig i den.

”Jag söker Hedvig i dag för att berätta att jag självklart nämnde att 1994 var det bästa VM-året sedan 2018 för att det var herrpriset Guldbollen som skulle delas ut”, skriver Nilsson i ett SMS.

”Ska förklara för Hedvig”

Han fortsätter vidare:

”Om man lyssnade på min inledning så talade jag om udda och jämna VM-år. Notera för övrigt att att vi aldrig missat ett VM ett udda år! Nämnde aldrig herr- eller dam-VM som begrepp, vilket var medvetet, under samtliga inlägg. Det är fullt naturligt att att tala om 1994 kopplat till Guldbollen. Vi nämnde då också 1958: ett jämnt år! Ska förklara det för Hedvig när jag når henne”.