Manchester United vann efter omdiskuterat domslut

Publicerad 2017-11-25

Det satt hårt åt.

Men Manchester United, med både Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf på plan, vann hemma mot Brighton – efter ett tveksamt domslut.

– Brighton är inte nöjda med den assisterande domaren där, säger Pontus Kåmark i Viasat.

Manchester United hade oväntat svårt hemma mot nykomlingen Brighton. I första halvlek var det faktiskt bortalaget som skapade mest från sin högerkant med Anthony Knockaert som regissör.

I andra halvlek lyfte dock United upp intensiteten ett par snäpp och i 62:a minuten fick Victor Nilsson Lindelöf, som startade matchen och övertygade, sällskap av Zlatan Ibrahimovic.

Bara minuter senare avgjordes matchen. Romelu Lukaku pressade högt upp i banan och fick, trots vissa protester, en hörna som belöning.

Young hjälte

Och på den efterföljande hörnan sköt Ashley Young 1–0 via en utsträckt Lewis Dunk-fot in i bortre. Målet blev senare bokfört som självmål.

– Brighton är inte nöjda med assisterande, de gör utfall mot honom, säger Pontus Kåmark som också tyckte hörnan var feldömd.

– Brightonspelaren är inte på den, jobbigt och otursamt för dem, säger han.

José Mourinho ville inte kommentera situationen närmare.

– Hörnan är på andra sidan planen. Linjedomaren är två meter ifrån och jag är 80 meter därifrån. Jag har ingen aning, säger han.

Zlatan Ibrahimovic var nära att få sätta 2–0 efter fint samspel med Paul Pogba, men direktskottet smet utanför den vänstra stolpen.

Seger tar Manchester United upp på 29 poäng, fem bakom rivalen Manchester City som har en match mindre spelad.

I ligatoppen tappade Tottenham oväntat poäng hemma mot West Bromwich. Salomon Rondon gjorde 0–1 redan efter fyra minuter. Poängfixare för Spurs blev till slut skyttekungen Harry Kane som kvitterade med kvarten kvar.