Målvakten Fernando Pacheco storspelade matchen igenom.

Barcelona vann till slut premiären mot Alaves med 3–0.

SPORTBLADET TV SÄNDER REALS PREMIÄR

Söndag 22.15. Se Real Madrid-Getafe GRATIS på sportbladet.se! Studio med Sportbladets experter från 21.15, i halvtid och efteråt.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Barcelona tog sig an premiären mot Alaves utan Andrés Iniesta som lämnade klubben efter förra säsongen.

En som är kvar är däremot Lionel Messi. Inte helt oväntat var det anfallsstjärnan som spräckte nollan i 2–0-segern hemma på Camp Nou under lördagskvällen.

Hemmalaget radade upp chanser mot Alaves som hade lämnat svenske John Guidetti utanför truppen. Målvakten Fernando Pacheco storspelade dock och det dröjde ända till den 64:e minuten innan Messi fick hål på honom.

Coutinho bakom andra målet

Med en Ronaldinho-inspirerad frispark, hårt längs marken, tryckte argentinaren in ledningsmålet. Philippe Coutinho inledde matchen på bänken men med tio minuter kvar på befann han sig på planen och utökade till 2–0 genom ett vackert avslut från utkanten av straffområdet.

På stopptid såg Messi till att bli tvåmålsskytt. En briljant djupledspassning från Luis Suarez letade sig fram till anfallaren som fastställde slutresultatet till 3–0.

En stabil start för Barcelona med andra ord som ställs mot Valladolid i nästa omgång. Antagonisten Real Madrid kliver in i säsongen under söndagen mot Getafe.