”Det är under all kritik”

Dahlin räddade MFF från ett cupfiasko

Publicerad 2019-02-17

Johan Dahlin.

LUND. Malmö FF ställde upp med ett reservbetonat lag mot Degerfors i cuppremiären.

Då klev storstjärnorna in och räddade klubben från ett fiasko.

– Det här är skrämmande, sa målvakten och matchhjälten Johan Dahlin till C More redan i paus.

Malmö FF

Malmö FF bytte ut nästan hela startelvan från matchen mot Chelsea till cuppremiären ”hemma” (spelades på Klostergårdens IP i Lund) mot Degerfors.

Bara tre spelare var kvar: Johan Dahlin, Lasse Nielsen och Marcus Antonsson.

Det var tur för MFF att Dahlin stod kvar i målet för han räddade sitt lag från en mardrömsstart.

Degerfors skapade nämligen mer på de första 21 minuterna än Chelsea gjorde på 90 + tilläggstid i torsdags.

Man hade då fem klara målchanser varav Dahlin räddade tre och övriga två träffade antingen turligt en försvarare (Hugo Andersson) eller så missade Degerfors (Christer Gravius) nästan obegripligt tomt mål från en halv meter.

Dundrade i paus

I pausen var Dahlin förgrymmad på sina lagkamrater.

– Det är under all kritik. Det här är skrämmande, dundrade han i C More.

På frågan vad som inte stämmer svarade han:

– Vi är slöa, har lågt bolltempo, går inte in i press...jag kan fortsätta länge om du vill.

Då stod det 1–1 sedan Marcus Antonsson efter 40 minuter gett MFF ledningen efter att Romain Gall stått för ett fint förspel på egen hand ute från sin vänsterkant.

Degerfors kvittering tre minuter senare kom på ett dråpligt mål. Dahlin gick utanför sitt straffområde för att nicka bort en djupledsboll men nicken träffade mittbacken Anel Ahmedhozic i ansiktet så den studsade ner till Rasmus Alm som helt ren kunde rulla in 1–1 i tomt mål.

Bytte in stjärnorna

I den 53:e minuten bytte Uwe Rösler in Anders Christiansen och Fouad Bachirou på innermittfältet. Då kunde MFF skapa ett rejält övertag även om det krävdes ytterligare en storräddning av Dahlin längst bak.

Efter 71 minuter smekte Christiansen in ett inlägg som Lasse Nielsen kunde nicka in vid bortre stolpen.

Men sju minuter senare fällde Anel Ahmedhozic Degerfors ytter Kevin Wright och straffen satte Nikola Ladan säkert till 2–2.

Men Romain Gall skulle rädda MFF:s heder. Med knappt tio minuter kvar drog den skjutglade amerikanen dit 3–2 från 20 meter.

”Det ska inte få hända”

2283 åskådare på Klostergårdens IP kunde andas ut några minuter senare när slutsignalen gick efter att kommit undan med blotta förskräckelsen.

Men Degerfors ska ha kredd för sin stronga insats.

Efter matchen var Dahlin fortfarande upprörd.

– Vi var inte närvarande under hela matchen, mer än i korta perioder. Vi kanske tog för lätt på det. Men det ska inte få hända.

Han gick in och röt till i paus i omklädningsrummet också, inte bara i tv.

– Det är naturligt att jag som äldre säger ifrån, säger han.