Efter alla kryss – ÖFK fick jubla igen

Publicerad 2017-09-17

Senast Östersund vann på Studenternas IP firade klubben avancemanget till superettan – då var året 2012.

I dag krossades Sirius med 5–0 i allsvenskan.

– Tycker ändå vi hade ungefär samma tryck här i dag som då, säger Dennis Widgren.

Östersund hade knappt landat på svensk mark efter 2–0-segern i Europa League mot ukrainska Zorja Luhansk i torsdags innan det var dags för bortamöte med Sirius på Studenternas IP.

Om spelarna var slitna dolde man det i så fall väl.

Jämtarna var numret större än Uppsala-laget och hade avgjort tillställningen redan efter en halvlek.

Det var den inte helt obekanta duon Saman Ghoddos och Ken Sema som låg bakom det mesta.

Målvakten orsakade straff

Redan i den fjärde matchminuten placerade Sema in ledningsmålet bakom Joshua Wicks som hade en tung eftermiddag i hemmakassen.

Han var förvisso chanslös på Ghoddos nickmål på pass från Sema efter dryga halvtimmen, men när Wicks två minuter senare var ute och fladdrade blev han rundad av ÖFK-anfallaren och orsakade straff.

Den placerade sedan samme Ghoddos enkelt in till 3–0.

Hemmalaget kunde inte repa sig och trots att man lyfte spelet i den andra halvleken gjorde Johan Bertilsson sitt fjärde och femte allsvenska mål för säsongen när han fastställde slutresultatet till 5–0.

– Det var en tuff match på förhand, men vi får en väldigt bra start och gör mål efter fyra minuter. Sen tycker jag att vi har bra kontroll på, säger Dennis Widgren.

Är du förvånad att det blev så stora siffror?

– Nej, egentligen inte. Vi vet vad vi kan göra när spelet stämmer fullt ut, då kan bli sådana här siffror. Klart 5–0 är väldigt stort, men det är bra att vi orkar ösa på när det står 3–0 i halvtid.

Senast Östersund besegrade Sirius var för fem år sedan.

Tog steget till superettan

På de sju senaste mötena lagen emellan har sex slutat oavgjort.

Segern kom 2012 när lagen möttes i division 1 i den sista omgången. Då fick ÖFK fira avancemanget upp till Superettan efter att Thomas Boakye gjort matchens enda mål, samtidigt som Sirius blev trea och med minsta möjliga marginal missade kvalplatsen uppåt i seriesystemet.

En som var med på planen då var en 18-årig Dennis Widgren.

Han fanns även med under söndagen.

– Då var man några år yngre och det största man gjort just då när vi gick upp till superettan. Det slår väldigt högt. Jag tycker ändå vi hade ungefär samma tryck här i dag som då.

Fick du några flashbacks när ni firade med fansen i dag?

– Inte riktigt, men nästan... absolut.

Inte vunnit på en månad

Dagens storseger innbär att Östersund hänger på i toppen av tabellen och det var den tredje raka vinsten i allsvenskan.

– Det är så klart en bra känsla i gruppen. Det är det alltid när man vinner.

För nykomlingen är det raka motsatsen som nu är sjua i tabellen.

Förlusten var den fjärde raka och senast Sirius vann var mot Halmstad på bortagräs den tolfte augusti.