Sirius målvakt räddade poäng mot Elfsborg

Publicerad 2019-08-31

Elfsborg hade greppet om matchen och chanserna – ett pressat Sirius hade Lukas Jonsson i mål.

Målvakten räddade poäng på Borås Arena och kunde skratta gott åt sin chansning som fick fansen att dra efter andan i första halvlek.

– De ska ha valuta för pengarna, säger Lukas Jonsson till CMore.

Senast Sirius tog poäng var den 21 juli mot Malmö FF. Fem förluster senare kom laget till Borås Arena.

På bänken satt nya försvarshjälpen i form av Petter Hansson, den före detta mittbacken som spelat både som proffs och i landslaget. Svårt att avgöra om det oavgjorda resultatet var en ren Hansson-effekt, men Sirius hanterade ett offensivt Elfsborg om än lågt, men bra.

Men framförallt handlade det om Lukas Jonsson i mål.

När Elfsborg gick för segern i andra halvlek var det Lukas Jonsson som räddade sitt lag. Inte minst genom ett flertal reflexräddningar med bra tajmning.

Sivert Heltne Nielsens nick i den 65:e minuten var bara en Lukas Jonsson-näve bort, samma sak efter en ny Nielsennick i den 70:e vilket fick Elfsborgsspelaren och Sirius-målvakten att mötas i en slags respektfull kram.

I den 86:e var målvakten med offensivt och täckte ut Deniz Hümmet när han kom på en djupledsboll i straffområdet.

Närmare kom inte Elfsborg vilket får ses som en besvikelse vilket också hördes vid slutsignalen då burop spred sig från läktarplats.

Hemmalaget tog efter en stark inledning logiskt ledningen i den 28:e minuten via Simon Olsson och såg ut att gå mot en trygg seger, men de sista fem före paus lyfte sig ett passivt Sirius. Uppryckningen innebar att laget tog sig in i straffområdet vid ett par tillfällen och fick ett mål bortdöm för offside när Christer Gustafsson.

– Vi leder bara med 1–0, sa Elfsborgs tränare Jimmy Thelin till CMore i paus.

Han hade all rätt att påpeka att det var långt ifrån avgjort. Ett par minuter senare stod det 1–1. Målskytt: Christer Gustafsson på nick.

Det blev också slutresultatet.

– Med den formen vi har, med så många mål vi har släppt in senaste tiden, får vi vara nöjda med hur vi täpper till det bakåt, säger Lukas Jonsson till CMore efter matchen.

Men det kunde faktiskt slutat på ett annat sätt. För bortsett från räddningarna stod målvakten i första halvlek för ett riskfyllt spel när han på det vattnade underlaget gjorde en dragning som sista man mot en framåtrusande motståndare och sedan halkade.

– Man ska skjuta iväg den och ser att han ska slänga sig och går lite på insikt. Det var lite halt och lite onödigt...

Nerverna hos de tillresta fansen bekymrade han sig dock inte över.