Malmösviten intakt – efter dubbla kvitteringar

Europa League-kval: Malmö FF kryssade mot Domzale

Publicerad 2019-07-25

Malmö FF var obesegrade i 17 raka tävlingsmatcher innan bortamötet med slovenska Domzale.

Nu är sviten uppe i 18 matcher.

Skåningarna hämtade upp dubbla underlägen i Europa League-kvalet som slutade 2–2.

Malmö FF har visserligen tappat viktiga poäng i den allsvenska toppstriden efter två raka kryss mot Djurgården och Sirius.

Men förlorar, det gör de inte.

Efter överkörningen av nordirländska Ballymena i den första omgången av Europa League-kvalet (11–0 över två möten), ställdes Malmö i kväll mot slovenska Domzale.

Kvitterade två gånger om

Hemmalaget tog ledningen på hörna i den 37:e minuten, men Rasmus Bengtsson utjämnade fem minuter senare på nick via en Domzale-spelare.

I andra halvlek upprepade sig mönstret.

Domzale gjorde 2–1 i den 48:e minuten – och Malmö kvitterade kort därefter.

Den gången tog det bara fyra minuter för Marcus Antonsson att peta in ännu en kvittering från nära håll.

Tvingades byta

En smula oroväckande för MFF är att både Sören Rieks och Lasse Nielsen tvingades byta i slutet av den andra halvleken. Det såg dock inte allt för allvarligt ut, då båda kunde linka av planen på egen hand.

Med dryga kvarten kvar att spela svarade MFF-målvakten Johan Dahlin för en vass räddning på en nick från nära håll. I den 95:e spelminuten tvingades han ingripa igen – och säkrade krysset.

2–2 innebär att Malmö har ett gynnsamt utgångsläge inför returen på hemmaplan nästa vecka.

– Spelmässigt ingen bra match från Malmös sida. Resultatet helt klart det mest positiva för kvällen, säger Viasats expert Bojan Djordjic.