Ivarssons galna målform – sänkte Djurgården

Uppdaterad 2019-07-09 | Publicerad 2019-05-05

En tung cupfinalförlust i ryggen och anfallsstjärnan skadad.

Då klev Kristianstads målfarliga mittback Therese Ivarsson fram och gjorde båda målen i 2–0-segern borta mot Djurgården i damallsvenskan.

På första maj var Kristianstad nära en skräll borta mot Göteborg i finalen av svenska cupen i fotboll. Men fick se titelchansen försvinna när Göteborg avgjorde med en sen straff.

Under söndagseftermiddagen gästade Skånelaget Djurgården på Stockholms stadion – och gav sig en liten revansch. Kristianstad vann det damallsvenska mötet med 2–0 efter att Therese Ivarsson gjort matchens båda mål.

Magisk målform

Först forcerade den målfarliga mittbacken in 1–0 i 37:e minuten efter en frispark från landslagsytterbacken Mia Carlsson. I andra halvlek, när Djurgården jagade en kvittering, fick Kristianstad en straff sedan hemmalagets Irma Helin blockerat bollen med famnen i eget straffområde.

Ivarsson var stensäker från elva meter och satte 2–0 snyggt i nättaket bakom Djurgårdens isländska målvakt Gudbjörg Gunnarsdóttir i 82:a minuten.

29-åringens fjärde mål för säsongen sedan hon gjort mål i premiären mot Limhamn/Bunkeflo (5–1) och i seriemötet med Göteborg (2–2) i förra veckan.

Therese Ivarsson satte sitt tredje mål på fyra matcher i 1–0-segern borta mot Djurgården.

Svagt Djurgården

Topptippade Djurgården, som inlett serien svagt, hade flera målchanser i matchen. Bland annat ett skott i överkanten av ribban från nigerianska landslagsmittfältaren Ogonna Chukwudi och ett par farliga aktioner från svenska landslagsanfallaren Olivia Schough. Men hemmalaget förblev mållöst och noterade sin tredje förlust i de fyra första omgångarna.

Kristianstads seger var den andra för säsongen och första på bortaplan i år. Extra imponerande med tanke på att laget saknade sin isländska anfallsstjärna Svava Rós Guðmundsdóttir, två seriemål, som skadade sig i onsdagens cupfinal.

Kristianstad är nu ny seriefyra i en haltande tabell som Rosengård leder. Djurgården halkade ner på tionde plats då Eskilstuna United bortabesegrade Limhamn/Bunkeflo tidigare under söndagen.