MALMÖ. Efterslängar, hårda tacklingar och fräna ordväxlingar.

Malmö FF-Jönköpings Södra blev en hetsig och tuff träningsmatch.

– De spelade onödigt fult, säger Anders Christiansen efter 3–2-segern.

Malmö FF

Det hade inte gått mer än drygt två timmar sedan Malmö FF körde över Syrianska i cupen med 8–0 på Malmö IP på lördagskvällen.

Då klev ett nytt MFF-lag ut till en träningsmatch mot Jönköpings Södra på samma arena.

Superettanlaget J-Södra bjöd på ett helt annat motstånd samtidigt som MFF ställde upp med färre av sina stjärnor. De enda som lär vara givna mot Wolfsburg i Europa Leagues sextondelsfinal från den här elvan var Anders Christiansen och Sören Rieks, även om laget också innehöll spelare som Lasse Nielsen, Erdal Rakip och Jo Inge Berget.

Två snabba mål av J-Södra

Trots det hade MFF lika stor ledning i paus, 3–0, som mot Syrianska efter mål av Tim Prica, Sören Rieks och Erdal Rakip.

MFF hade ett par fina lägen att utöka ledningen i början av andra. Efter en knapp timme byttes Christiansen ut och då gjorde J-Södra två snabba mål genom Dzenis Kozica och självmål av Nielsen: 3–2. Sedan tog gästerna över allt mer av spelet när MFF spelade med fler juniorer än seniorer sista 25 minuterna.

Men 3–2 stod sig tiden ut.

Ut efter två smällar

Matchen var en bitvis hetsig tillställning med hetsporren Christiansen ofta inblandad. MFF:arna drog efter andan ett par gånger när dansken blev liggande efter fränt spel från smålänningarna bara fem dagar färe matchen mot Wolfsburg.

– Så är det väl alltid mot Jönköping? Det är årets match för dem typ, säger Christiansen.

Han bytte efter att fått två smällar på vaden.

– Jag fick en tackling på exakt samma ställe två gånger. Men det är ingen fara.

Spelade de onödigt fult?

– Ja, det kan man tycka. Vi har en viktig match på torsdag som man inte vill bli skadad inför. De har typ ingenting att spela för. På så sätt var det lite nödigt. Men domaren kunde stoppat de tidigare. Fast det var bra med intensitet.

Tomasson mäklade fred

Till slut kokade det nästan över hos hemmalaget och det blev en häftig ordväxling mellan bänkarna i början på andra halvlek, vilket föranledde MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson att gå över till kollegan Andreas Brännström och mäkla fred.

Vad sa du, Jon?

– Att vi sparkade på dem först, i början av matchen, men nu hade de sparkat på oss många fler gånger. De skulle passa på det lite mer och det kunde han hålla med om, säger Tomasson som annars gillade att det blev en fysisk match.

Mest glädjande att se i MFF var en trio 17–18-åringar i framför allt första halvlek: högerbacken Linus Borgström, mittfältaren Amel Mujanic och anfallaren Tim Prica.