Napoli utslagna ur Champions League – föll mot Barcelona

Uppdaterad 2024-03-15 | Publicerad 2024-03-12

Över 112 miljoner kronor kunde Napolis spelare ha fått dela på.

Men sedan gick Champions League-drömmen i kras efter en 3–1-förlust mot Barcelona.

Champions League: Så spelas kvartsfinaler och semifinaler

Helt jämnat (1–1) var det på tavlan inför returen.

Väl i Barcelona var det hemmalaget som tog kommandot direkt och visade att de ville säkra ett avancemang till Champions Leagues kvartsfinal.

För efter en kvart satte Fermín López Marín ledningsmålet bakom Alex Meret i Napolis mål. Därefter tog det endast två minuter innan Joao Cancelo utökade till 2–0.

Väl innan paus reducerade Amir Rrahmani och italienarna hade flera anledningar att jaga en kvittering efter paus. För klubbpresidenten Aurelio De Laurentiis förkunnade nämligen i tv att han slängt upp en fet bonus på bordet om spelarna skulle ta sig vidare.

Albin Ekdals reaktion: ”Skitsnack”

Mer exakt ska det ha handlat om tio miljoner euro (motsvarande nästan 112 miljoner kronor). Bland annat för att laget då skulle kvalificera sig för den penningstinna klubblags-VM.

– Du vet mycket, du... det är mer än tio miljoner, sade De Laurentiis själv i CBS Sports.

Albin Ekdal, med många år i Italien bakom sig, tog det hela med en nypa salt.

– Jag har svårt att se De Laurentis punga ut över 10 miljoner euro för en vinst i en åttondel. De fick väl inte i närheten av det när de vann ligan? Skitsnack, sade han i TV4:s studio.

Bonusen verkar inte heller ha fått fart på Napoli. För de nådde aldrig hela vägen fram utan Barcelona säkrade i stället ett Champions League-avancemang efter att Robert Lewandowski satt spiken i kistan till 3–1 och 4–2 totalt.