Efter Sofie Granqvists önskemål – hit går pengarna från insamlingen

avStaffan Dickson

Över 45 000 kronor har samlats in för att köpa ”världens största blomma” till Sofie Granqvist.

Men Andreas Granqvists höggravida fru ser hellre att det mesta går till välgörenhet – och nu ser hon ut att få som hon vill.

– Jag tycker att det blir väldigt bra att ge en gran till många människor, säger initiativtagaren Niklas Nordén.

Efter Sveriges seger i VM-åttondelen mot Schweiz i tisdags gick supportern Niklas Nordéns tankar till Andreas Granqvists höggravida fru Sofie.

”Funderar på att skramla till en blomma till Granqvists fru o födseln. Ska vi sikta på 30k o världens största blomma utanför BB?!” skrev han på Twitter.

Två dygn senare har han fått in betydligt mycket mer än så – trots att inlägget bara var tänkt som ett skämt.

– Jag har just nu 45 351 kronor och 89 öre och 1 124 givare. Så det har rullat på rätt rejält, säger Niklas Nordén strax före klockan 16 på torsdagseftermiddagen.

När Sofie Granqvist fick höra talas om insamlingen tackade hon alla som valt att bidra.

”Läste just det här! Så gulligt av er alla!” skrev hon på Instagram stories över en skärmdump från Sportbladets Instagraminlägg om insamlingen.

Går till ”Allas rätt till en gran”

Sofie Granqvist hoppas dock att det mesta av pengarna ska gå till folk som behöver dem bättre.

”Skänk merparten av pengarna till en bra välgörenhet/verksamhet, kanske inom idrott? Det hade gjort oss så glada!” fortsatte hon.

Och när Sportbladet talar med Niklas Nordén på torsdagseftermiddagen visar det sig att Sofie Granqvist kommer att få sin önskan uppfylld.

– Vi kommer definitivt att överlämna en blomma och granar, antingen på BB eller hemma hos Granqvists. Men jag har även pratat med Helsingborgs stad och de kommer att hjälpa mig med en annan grej. 30 000 kronor av de insamlade pengarna kommer att gå till projektet ”Allas rätt till en gran”, säger Niklas Nordén.

– Det handlar om att socialt utsatta människor och andra som inte har råd att köpa en gran kommer att kunna få en gran till jul, fortsätter han.

”Blommor kommer hon inte undan”

Niklas Nordén är nöjd med lösningen.

– Jag tror inte att jag hade roddat blommor för 45 000. Jag inser också att det blev lite överdrivet. Blommor kommer hon inte undan, men jag tycker att det blir väldigt bra att ge en gran till många människor också. Det är förhoppningsvis många som blir glada av de här granpengarna.

– När Andreas Granqvist kommer hem från Ryssland kommer det att vara någon form av gala i Helsingborg där de här pengarna kommer att räckas över till socialtjänsten och de som ansvarar för det här projektet.

ARTIKELN HANDLAR OM