”Är fullständig cirkus där ute”

Publicerad 2013-01-21

Visade ut målvakten – på båren

Jemal Tassews match mot Zambia slutade med att målvakten blev utvisad – på båren.

23-åringen sparkade ner Chisamba Lungu men skadade sig i samma ögonblick vilket skapade ett mindre kaos på planen.

– Nej, nu är det fullständig cirkus där ute, sa Eurosports kommentator Christopher Kviborg.

Det var i matchens 35:e minut som Zambias Chisamba Lungu blev frispelad i djupled. Samtidigt störtade målvakten Jemal Tassew ut på jakt efter bollen.

Fick värsta smällen själv

23-åringen kastade sig in i situationen med benet före och stämplade Lugnu med full kraft. Men den värsta smällen fick Tassew själv.

Läkare tvingades löpa in på planen och bära ut den tillsynes medtagne målvakten samtidigt som domaren gick fram mot båren och visade upp det röda kortet.

Saleh på bänken

Ett mindre kaos utbröt sedan i väntan på bytet när ledare gick in på planen.

– Det är en förbundskapten på planen. Nej nu är det fullständig cirkus. Fullständig cirkus där ute, sa Eurosports kommentator Christopher Kviborg.

Inför halvtidsvilan aviserades sedan bara tre minuters tillägg, trots att situationen drog ut rejält på tiden. Då passade Collins Mbesuma ändå på att ge Zambia ledningen med 1-0.

Men trots en man mindre kom Etiopien tillbaka och kvitterade genom Adane efter 65 minuter. En tung skalp för Etiopien, där Syrianskas Yussuf Saleh satt på bänken hela matchen, mot regerande mästarna.

Även Nigeria såg rött när Efe Ambrose visades ut efter 75 minuter mot Burkina Faso. Med en man mer kunde också Alain Traoure kvittera till 1-1 i den fjärde övertidsminuten.