Blåvitt höll tätt mot Sjachtar i en timme

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2013-01-25

Bjärsmyr: Vi sätter vårt försvarsspel riktigt bra

LA MANGA. Förlust, 1-2, mot Sjachtar Donetsk i säsongspremiären – men IFK Göteborg höll nollan mot det europeiska topplaget i en dryg timme.

– Vi sätter vårt försvarsspel riktigt bra, säger Mattias Bjärsmyr.

Nya mer försvarsinriktade IFK Göteborg visade sig starkt defensivt i säsongspremiären i La Manga.

Sjachtar Donetsk slipar matchformen rejält inför åttondelsfinalen mot Borussia Dortmund i Champions League och matchade i stort sett bästa uppställningen mot IFK Göteborg.

Under den första halvleken var det periodvis också ett stort bollinnehav för det ukrainska mästarlaget som hade två, tre målchanser under första 45 minuterna.

”Bra offensiva övergångar”

Men 0-0 stod sig fram till paus och bra spel offensivt från Daniel Sobralense och David Moberg-Karlsson gav några halvchanser till Blåvitt.

– Vi jobbar och sitter ihop som en enhet, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre. Sedan hade vi några bra offensiva övergångar.

I 61:a minuten lyckades laget som är rankat 12:a i Europa spräcka nollan.

Mittbacken Jaroslav Rakitskij fick på ett mycket bra vänsterskott som smet in vid IFK Göteborgsmålvakten Marcus Sandbergs högra stolpe.

Men Blåvitt reste sig.

Sent 2-1-mål

Sobralense, bäste IFK-spelaren, utmanade på vänsterkanten, hittade Sam Larsson som sköt direkt i steget. Ukrainske landslagsmålvakten Andrej Pyatov lämnade retur som David Moberg-Karlsson petade in 1-1 på.

Det oavgjorda resultatet såg ut att stå sig matchen ut.

Men i 86:e minuten väggspelade nyförvärvet Taison med Eduardo och tryckte in 2-1 för Sjachtar.

– Jag var med och förlorade stort med Rosenborg mot ett sämre Sjachtar Donetsk för två år sedan så jag tycker vi sätter vårt försvarsspel riktigt bra, säger mittbacken Mattias Bjärsmyr.

– Det är riktigt, riktigt bra motstånd och vi vet att vi måste kunna försvara oss. I allsvenskan ställs det andra krav på oss. Men sätter vi defensiven så här har vi kommit en bra bit, säger Bjärsmyr.

– Vi har mycket att jobba med fortfarande, men det var ändå en bra start, säger Stahre.

Waehler och Bjärsmyr bra

Trots förlusten i slutminuterna får Blåvitt plus för sitt mer försvarsinriktade spel.

Kjetil Waehler och Mattias Bjärsmyr var bra och nyförvärvet Ludwig Augustinsson helt orädd. Daniel Sobralense är fortfarande ojämn men imponerade rejält stundtals när han lyckades hålla i bollen och hitta öppningar. Och David Moberg-Karlsson kan bli anfallaren som IFK Göteborg saknat bredvid Tobias Hysén.