Till final – efter Yayas drömmål

Uppdaterad 2015-02-05 | Publicerad 2015-02-04

Yaya Touré var mållös i de afrikanska mästerskapen.

Men när han väl slog till höll han inte inne på krutet.

Med ett fenomenalt skott gav han Elfenbenskusten en tidig ledning – och laget är i final efter 3-1 mot Kongo-Kinshasa.

Yaya Touré blev tidigare i år historisk då han utsågs till Afrikas bäste fotbollsspelare för fjärde året i rad.

Ikväll visade Manchester City-mittfältaren sin klass när han sköt sitt Elfenbenskusten till en tidig ledning med ett magiskt avslut.

31-åringen var fri precis utanför straffområdet och serverades bollen av City-kollegan Wilfried Bony.

Touré kom med fart och lossade av ett dunderskott som helt ställde Kongo-målvakten, som knappt hann reagera innan bollen passerat honom i målet.

Kvitterade på straff

Efter en hands bara fyra minuter senare kunde Kongo-Kinshasa kvittera på straff genom Dieumerci Mbokani.

Men innan pausvilan tog Elfenbenskusten återigen ledningen genom Gervinho.

Elfenbenskusten hade full kontroll över den andra halvleken och Wilfried Kanon satte segermålet, till 3-1.

I finalen väntar segraren i morgondagens semifinal mellan Ghana och hemmanationen Ekvatorialguinea.