Klara för CL-åttondel - men Olsen ändå besviken

Publicerad 2018-11-28

ROM. Förlust mot Real Madrid, men något att glädjas över trots det.

Robin Olsens Roma är ändå vidare från gruppen.

– Det betyder mycket, men så klart hade vi velat vinna idag, säger Olsen till Sportbladet efter matchen.

Tisdagens Champions League-omgång mellan Roma och Real Madrid var på förhand ett slag om segern i grupp G. Redan innan avspark hade nämligen Viktoria Plzen besegrat CSKA Moskva i en av de tidigare kvällsmatcherna, vilket gav såväl Roma som Real Madrid en biljett till åttondelsfinalerna.

Därmed konkurrerade de två huvudstadslagen enbart om segern i gruppen. En position som gästande Real Madrid såg till att knipa.

Dyrbar miss

Matchen inleddes dock jämnt. Under den första halvleken kom såväl Roma som Real Madrid till en handfull chanser, med fördel Roma. Bland annat dunkade ytterbacken Aleksandar Kolarov ett distansskott strax utanför medan yttern Cengiz Ünder sköt över inför öppet mål.

Ünders miss kan ha blivit kostsam. I den andra halvleken var det nämligen Real Madrid som tryckte på gaspedalen från start och tryckte in såväl 0–1 genom Gareth Bale som 0–2 genom Lucas Vázquez inom den inledande kvarten.

– Vi spelar bra första halvlek. Sedan kommer de ut och sätter hårdare press på oss. Då blir det svårt för oss och så får de ett tidigt mål, säger en besviken Robin Olsen till Sportbladet efter matchen.

Ingen känning av skadan

Romas svenske målvakt var på förhand osäker till spel. Det efter att han missat helgens match mot Udinese på grund av en muskelskada.

Mot Real Madrid var han dock tillbaka, utan att känna av skadan överhuvudtaget. Därtill stod han för en handfull fina parader.

Men det hjälpte som sagt inte, 0–2 blev resultatet i Rom inför ett fullsatt Stadio Olimpico. Ett resultat som alltså skickar såväl Roma som Real Madrid vidare – som tvåa respektive etta i gruppen – med en match kvar att spela.

– Det betyder mycket, men så klart hade vi velat vinna i dag. Jag menar: fantastisk inramning, fullsatt arena och vi spelar mot ett bra lag. Så vi hade velat vinna, säger Olsen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se