Arsenal slog Tottenham i London-derbyt

Uppdaterad 2017-11-20 | Publicerad 2017-11-18

Ett Arsenal som omgärdats av negativa rubriker mot ett Tottenham som hyllats under säsongen.

Då visade Arsenal klass och vann med 2–0 i London-derbyt – sedan flyttryktade duon Alexis Sanchez och Mesut Özil imponerat.

– Jag har aldrig ifrågasatt deras engagemang, säger Arsène Wenger.

Arsenal FC

För första gången på 22 år slutade Tottenham före Arsenal i ligan den gångna säsongen.

Många menar att ett maktskifte är på gång i norra London, och Arsenal-tränaren Arsène Wenger har varit hårt kritiserad samtidigt som stjärnorna Alexis Sanchez och Mesut Özil riskerar att säljas i januari.

Inför säsongens första derby klubbarna emellan var Tottenham fyra poäng före Arsenal och hade därmed läge att dra ifrån rejält.

Då klev Arsenal ut på Emirates Stadium och spelade inspirerat mot ett formstarkt bortalag.

Offside vid 1–0-målet

Övertaget gav resultat med tio minuter kvar av första halvlek då Shkodran Mustafi nådde högst på en frispark – i sin comeback efter skada.

Men målet förbigicks av två tveksamma domarbeslut.

Först gick Alexis Sanchez ned lätt i situationen med sin namne i Tottenham, Davinson Sanchez, som slutade med frisparken som föranledde målet. Och Mustafi var offside, visserligen en hårfin sådan, när han nickade bollen förbi Hugo Lloris i Spurs-målet.

Kane och Alli utbytta

Före halvtidsvilan hann Arsenal göra även 2–0. I ett snabbt anfall fick Alexandre Lacazette bollen i djupet och hittade Sanchez som efter en nedtagning tryckte upp bollen i nättaket från nära håll, till hemmapublikens stora jubel.

Både Sanchez och Özil spelade bra för Arsenal, något Arsène Wenger så klart gillade.

– Jag har aldrig tvivlat på deras engagemang. Jag känner dem väl och när de går ut på planen så vill de vinna. De kan ha dåliga matcher men när en spelare är i slutet av sitt kontrakt så säger alla att ”det beror på att han lämnar”, säger Wenger om duon efter matchen.

En poäng bakom Tottenham

I andra halvlek blev spelet mer böljande med ett Tottenham som jagade mål. Men Arsenal-försvaret höll firma Kane, Alli och Eriksen stången och de två förstnämnda byttes ut med kvarten kvar av matchen.

2–0 stod sig matchen ut och Arsenal har nu vunnit elva raka Premier League-matcher på hemmaplan. De är nu en poäng bakom Tottenham i tabellen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se