Ryssland släckte svenska EM-hoppet

Publicerad 2015-10-12

En montenegrinsk skräll mot Ryssland var Sveriges sista hopp för en direktplats till EM.

Men efter 37 minuter hade Ryssland gjort två mål och bokat en plats till 2016 års fotbollsfest.

För att Sverige skulle ha någon chans på en direktplats till EM så krävdes det att Montenegro bortaskrällde mot Ryssland i kväll.

Men den förhoppningen levde bara i dryga halvtimmen. Då hade visserligen Montenegro skapat någon enstaka chans att ta ledningen men sen tappade man matchen på fyra ödesdigra minuter.

Kokorin säker från elva meter

Först tog ytterbacken Oleg Kuzmin en fin djupledslöpning in i offensivt straffområde och satte 1-0 med en fin direkttouch.

Sen kom MFF-spelaren Vladimir Rodic på efterkälken och rev ner Dimitri Kombarov. Aleksandr Kokorin slog straffen hårt i målvaktens vänstra hörn och beseglade därmed Sveriges EM-kvalöde.

Precis som på Friends Arena blev andra halvlek en händelselös historia och 2-0 stod sig matchen ut.

Ryssland slutar därmed tvåa i gruppen på 20 poäng, åtta poäng efter gruppsegraren Österrike som hemmabesegrade Liechtenstein med 3-0 i kväll.