Sveriges grupp i fotbolls-VM 2019

Får möta USA – igen

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Sverige ställs mot USA i fotbolls-VM.

Om Nilla Fischer är förvånad? Knappast.

– Det blev som det alltid blir. Vi hade slagit vad om att vi skulle få USA igen, säger hon i TV12.

Nu står det klart vilka Sverige ställs mot i fotbolls-VM nästa år. Under lördagens lottning i Paris hamnade Peter Gerhardssons landslag i grupp F, tillsammans med:

  • USA.

  • Thailand.

  • Chile.

Det är femte (!) gången i rad som Sverige hamnar samma grupp som USA i fotbolls-VM. Så var det även i VM 2015, 2011, 2007 och 2003.

– Ja, som alltid. Vi hade slagit vad om att vi skulle få USA i gruppen igen, säger Nilla Fischer i TV12.

– Det är ett bra lag att möta, en motståndare som alltid är rolig att spela mot, så det gör inget att vi fick dem i gruppen.

”Ser ljust ut”

Att de andra två motståndarna blev Thailand och Chile tror Nilla Fischer gör att Sverige har en gyllene chans att gå vidare.

– Jag skulle säga att det är en bra grupp. Det ser ljust ut för oss, säger hon.

”Se till att fixa det”

Sverige inleder mot Chile, sedan väntar Thailand i andra matchen och USA i sista. Två lag ska gå vidare från gruppen och Fischer hoppas att Sverige kan ha säkrat avancemang redan före sista matchen mot USA.

– Personligen tycker jag det är skönt att inleda mot den bästa motståndaren, då är det bara att gå in och köra och komma i gång direkt. Nu blir det lite mer att vi gärna ska vara klara när vi möter dem (USA). Vi får se till att fixa det, säger Nilla Fischer.

VM i Frankrike pågår under en månad och inleds fredagen den 7 juni 2019.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM