”Jag tror inte jag har varit så irriterad sen jag blev förbundskapten”

Janne Andersson var inte alls nöjd med första halvlek

avFredrik Jönsson, Per Bohman, Simon Bank

Underläge och halvt utspelade av Slovakien.

Då tände Janne Andersson till – rejält.

– Jag var irriterad i paus, jag tror inte jag har varit så irriterad sen jag blev förbundskapten, säger Janne Andersson efter 1–1-matchen.

Sverige hade stora bekymmer med Slovakien i första halvlek. Det slovakiska landslaget hade över 60 procent i bollinnehav på Friends arena. Blågult skapade knappt en målchans på 45 minuter.

Irriterad Andersson

Förbundskapten Janne Andersson berättar att han var allt annat än nöjd i första halvlek.

– Det är en första halvlek där vi är väldigt passiva och otydliga i vårt presspel. De är väldigt bollskickliga, men vi behöver inte göra de bättre än vad de är. De fick gott om tid och vi hade en osynkad press och var väldigt otydliga i vårt passningsspel. Jag var irriterad i paus, jag tror inte jag har varit så irriterad sen jag blev förbundskapten, säger Andersson.

”De ska visa att de vill vara med”

Andersson kände inte att spelarna som fick chansen riktigt tog den.

– Det var en riktigt dålig första halvlek. Ingången är att de kommer med sitt bästa lag och vi byter några spelare från sist. Jag vill att de ska visa att de vill vara med. Jag var besviken och irriterad, men jag tycker att vi höjer oss rejält i andra halvlek. Jag tycker att vi ska vinna den här matchen med ett par mål.

”Hafsigt och slarvigt”

Janne Andersson utvecklade tanken på presskonferensen:

Vad var du mest irriterad över?

– Jag har en grundinställning, att alla spelarna går in för att göra sittbästa. Sen blir det dåligt ibland, och det var det i första halvlek. När inte pressen biter blir det efterhand slafsigt och slarvigt i passningsspelet också. I paus var jag väldigt irriterad, det var nog första gången sedan jag blev förbundskapten. Det var otydligt i väldigt mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM