Spelade en kvart – med målet på fel plats

Publicerad 2017-05-22

Fick flytta på målburen mitt i matchen.

Öster hade precis gjort 1–0 hemma mot Helsingborg när domaren avbröt matchen i ett par minuter.

Anledningen?

Östers målbur stod på fel plats.

De forna storklubbarna Öster och Helsingborg har inlett årets säsong i superettan bra.

Och hemma på Myresjöhus Arena visade Öster inledningsvis att man fortsatt vill haka på i toppen. Efter 14 minuter ställde man om snabbt och Mattias Pavic kunde avsluta anfallet med att placera in en bredsida till 1–0.

Flyttades en halvmeter

Men om Öster började bra hade lagets vaktmästare en tyngre start på matchen. För direkt efter målet tvingades domaren Nermin Cisic avbryta matchen en kort stund efter att man upptäckt att hemmalagets mål stod felplacerat i eget straffområde. Vaktmästare behövde kallas in och flytta stolparna en halvmeter åt sidan för att domarna skulle blåsa igång matchen igen.

– Märkligt att man kommer på det först efter en kvart, konstaterar C Mores kommentator.

Nära vändning

Efter pausen fortsatte hemmalaget att dominera första halvlek. Men utan att hitta nätet fler gånger.

– Det är kanske vår bästa halvlek i år, vi gasar på från start och kör över dem helt enkelt, säger målskytten Mattias Pavic i TV4 Sport.

Men i stället för 2–0 blev andra halvlek en tung historia för hemmalaget. Oke Akpoveta kvitterade i 54:e minuten och i andra övertidsminuten satte Martin Christensen segermålet för Helsingborg från distans.

Helsingborg fortsatt obesegrade på sin andraplats i tabellen medan Öster tappar lite tätkänning på sin fjärdeplats, fem poäng bakom HIF.