Ovan position för Felix Michel: ”Försökte köra på”

avMakoto Asahara

Felix Michel – i anfallet?

Rikard Norlings överraskande taktiska drag slog inte väl ut på Friends arena för AIK.

– Jag försöker göra det så bra som möjligt. Men det är hela laget. Vi var inte där i dag, säger Michel efter 1–2 mot Kalmar FF.

När lagpappren hittade den samlade mediakårens händer så var det många som direkt ifrågasatte den taktiska formationen som de officiella laguppställningarna visade hos AIK inför hemmamötet mot Kalmar FF.

Till och med sändande tv-bolag valde att byta plats på Tarik Elyounoussi och Felix Michel, som trots sin mångsidighet var svår att föreställa sig i en central forwardsroll, i sin startelvagrafik.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

När domare Stefan Johannesson blåste för avspark såg man dock snabbt att papprena inte hade fel trots allt.

”Få en stabilitet på mitten”

Felix Michel spelade faktiskt anfallare.

– Det är en ny position. Jag har ingen erfarenhet alls av den positionen. Men jag försöker göra det så bra som möjligt, det var inte som att jag tog det negativt, säger AIK:s 25-åring.

Blev du förvånad när Rikard Norling sa till dig att du och Kolbeinn Sigthorsson startar på topp?

– Ja det blev jag, det ska jag inte förneka. Men samtidigt blir fokus helt på att försöka ställa om och hur jag kan göra det som bäst. Jag försökte köra på med det jag tog in från träningen i går.

Tränare Rikard Norling medger på presskonferensen att det inte riktigt föll ut som han hade hoppats.

Men AIK-tränaren förklarar också, med både en och två längre utläggningar, hur han resonerade. Och efter att ha vänt på alla stenar så slutade det i Bilal Hussein som balansspelare, Sebastian Larsson till höger och Tarik Elyounoussi till vänster i ”pocket-rollen” på mittfältet.

– Vi tänkte att låt oss få en stabilitet på mitten där vi känner igen så mycket som möjligt, sätter Felix på topp och är redo att vara flexibla. Vi vet inte hur det blivit om vi gjorde tvärtom, säger Norling.

Visumstrul

Grundproblematiken Norling ställdes inför hade egentligen med den vanligtvis självskrivne Enoch Kofi Adus vilobehov att göra (för annars hade ju han varit balansspelare). Ett vilobehov som byggts upp av en visumansökan.

Adu, samt även målvakten Budimir Janosevic, var tvungna att i fredags flyga fram och tillbaka till Norge för att fixa visum inför Skottlandsresan och bortamötet med Celtic på torsdag.

– På den enda återhämtningsdagen (efter Sheriffmatchen hemma i torsdags)... Det är sådana grejer som jag får väga in som inte ni ser, men där slutresultatet blir att spelar han den här matchen så går det till slut inte längre, säger Norling.

– Det är sådana grejer som det någonstans måste gå att fixa. Det enda kontor som kunde göra det i Sverige har stängt torsdagar och fredagar. Nu var det på vippen att det inte gick att fixa i Norge. Då hade han fått åka till Paris.

ARTIKELN HANDLAR OM