Piteå bröt sviten mot Kristianstad

Joakim Nordlund/TT

Uppdaterad 2019-05-13 | Publicerad 2019-05-12

Än en gång var det en inhoppare i Piteå som spelade en huvudroll.

Nyförvärvet Fernanda da Silva byttes in och var inblandad i hemmalagets båda mål.

De senaste tre matcherna mellan Piteå och Kristianstad har slutat med seger för Skånelaget. Den segersviten bröts när Piteå nu vann med 2–1 (1–0).

Det var ändå Kristianstad som började bäst. I den fjärde matchminuten hade Therese Ivarsson en hörnnick som strök ribban och där bollen landade på nättaket. Den målfarliga Kristianstadsbacken som har inlett säsongen med fyra mål var ytterst nära att ge sitt lag en drömstart.

I den 23:e matchminuten skadade sig Piteåkaptenen Ellen Löfqvist efter en närkamp med Kristianstadanfallaren Amanda Edgren. I stället kom nyförvärvet Fernanda da Silva in.

Brasilianskan som tidigare har öst in mål i Kalixlaget Assi i elitettan kom nu att spela en huvudroll.

Inblandad i båda målen

Med en och en halv minut kvar av den första halvleken tog Piteå ledningen med 1–0. Det var Fernanda da Silva som vände bort Kristianstads Anna Welin. Brasilianskan hittade sedan Madelen Janogy med en riktigt fin djupledsboll.

Janogy fick en tå på bollen som ändrade riktning och gick via Therese Ivarssons ben och in i mål. Kristianstadmålvakten Brett Elisabeth Maron var chanslös.

Piteå och Fernanda da Silva fortsatte på samma sätt i den andra halvleken. I den 57:e minuten slog Fernanda da Silva ett inlägg från en position vid höger hörnflagga. Bollen touchade Kristiandstadbacken Sif Atladottir – sedan var 2–0 ett faktum.

I Piteås premiär mot Djurgården var det Josefin Johansson som byttes in – och låg bakom segermålet. Här var det åter en inhoppare som kom in och spelade en huvudroll.

Segern innebar att Piteå besegrade en mardrömsmotståndare. Och Norrbottenslaget som är regerande svensk mästare är fortsatt obesegrat i damallsvenskan.

Piteå jublar efter 1–0 målet mot Kristianstad