Lampards förvirring: ”Så är det, punkt slut”

Jorginho uttalad straffläggare efter Chelseas seger mot Brighton

Publicerad 2019-09-28

LONDON. Först påstods Ross Barkley vara Chelseas officiella straffläggare, sedan Pedro.

Till mötet med Brighton hade Frank Lampard ändrat sig en tredje gång.

– Jorginho är vår straffläggare, punkt slut, säger managern efter 2–0-segern.

Under lördagen fick Chelsea till slut fira en ligaseger på Stamford Bridge. Mötet med Brighton blev relativt jämnt, men Graham Potter erkände efteråt att hemmalaget förtjänade vinsten.

– Vi jobbade på bra men hade lite flyt under den första halvleken, säger Potter och syftar på att det stod 0–0 i paus.

Kort in i den andra halvleken föll Mason Mount i en duell i straffområdet efter slarv i Brighton. Domaren pekade på straffpunkten och Jorginho klev fram.

Först Barkley – sedan Pedro

Det hade kanske inte varit så märkligt om det inte vore för incidenten i Champions League-mötet med Valencia för några veckor sedan. Då brände Ross Barkley en straff, varpå Frank Lampard hävdade att spelaren var Chelseas uttalade straffläggare så länge han var på planen.

När Chelsea sedan besegrade Grimsby med 7–1 i ligacupen tidigare i veckan föll valet i stället på Pedro.

– Det som är bra med mitt jobb är att jag kan välja vem som ska göra vad och i dag valde jag att ge Pedro ansvaret som kapten och straffläggare, förklarade Lampard då.

”Jorginho vår straffläggare”

Tillbaka till lördagens match och förvirringen som uppstod. För trots att både Pedro och Barkley var på planen så blev det Jorginho som rullade in 1–0.

Lampard försvarar beslutet efter matchen.

– Fråga mig inte om det där igen, säger managern först innan han tillägger:

– Jorginho är vår straffläggare, punkt slut. Han är en av ledarna.

Segern innebär att Chelsea klättrar upp på en sjätte plats i tabellen. Att stabila insatser till slut har börjat omvandlas till poäng gör tränaren lättad.

– Vi har gjort en massa halvbra insatser så det var skönt med en genomgående bra prestation i dag. En hållen nolla och många chanser framåt, det blir inte mycket bättre, säger Frank Lampard.