Två tidiga smällar – Gonzalo Higuain tog Juventus till en tvåmålsledning.

Men Harry Kane och Tottenham reste sig.

”Spurs” åkte hem till London med 2–2 och ett bra utgångsläge inför returen.

Juventus öppnade i ett rasande tempo hemma mot Tottenham.

I den första spelminuten slarvade ”Spurs” med bollen på egen planhalva. Efter en fel passning orsakade Mousa Dembele en frispark. Miralem Pjanic var snabb i tanken och spelade till Gonzalo Higuain som sköt in 1–0.

I den nionde minuten ordnade Higuain 2–0 från straffpunkten.

Då såg det illa ut i Tottenham. Men ”Spurs” reste sig och kunde till slut resa hem till London med ett 2–2-resultat.

– Det var en fantastisk insats efter den starten. Vi tar med oss två mål till Wembley, fantastiskt, säger Harry Kane till BT Sport enligt BBC.

Fin räddning av Buffon

Drygt halvvägs in i första halvlek fick Harry Kane ett ypperligt tillfälle att reducera för bortalaget. Men målkungens nick från nära håll räddades av Gianluigi Buffon.

Några minuter senare blev Kane frispelad av Dele Alli och anfallaren tryckte då in 1–2.

I slutet av första halvlek kunde Higuain ha gjort hattrick. Men argentinaren drog bollen i ribban. Och i stället för en tvåmålsledning igen fick Higuain se Juventus tappa ledningen.

Svagt ingripande av Buffon

Tottenham dominerade bollinnehavet i första halvlek och hade runt 70 procent efter 45 minuter. Christian Eriksen var strålande i första halvlek, och i den 72:e minuten blev dansken även kvitteringshjälte.

Londonklubben fick en frispark mitt i banan och Eriksen sköt ett lågt skott mot vänstra stolpen där Gianluigi Buffon stod för ett mindre lyckat ingripande. Målvakten tog ett steg åt fel håll vid skottögonblicket och hann därför aldrig tillbaka.