Barcelona vann med 4–1

Publicerad 2018-04-04

Roma inledde respektlöst men blev mer och mer givmilda i matchen mot Barcelona.

Efter två självmål av italienarna är det fördel Barcelona inför returen i Rom.

Barcelona hade svårt att få hål på Roma i den första Champions League-kvartsfinalen hemma på Camp Nou. Bortalaget startade respektlöst och stack flera gånger upp i farliga kontringar. Edin Dzeko ropade på straff efter att ha gått omkull i en närkamp med Nélson Semedo, men domare Danny Makkelie vinkade avvärjande.

Ivan Rakitic hade en boll i stolpen i den 18:e minuten, men i övrigt hade Barcelona länge svårt att skapa riktigt farliga chanser.

Självmål av De Rossi och Manolas

Det skulle dröja fram till slutet av första halvlek innan hemmalaget tog ledningen. Rakitic bröt en passning högt upp på Romas planhalva och spelade vidare till Messi. Argentinaren passade Iniesta som försökte vägga tillbaka. Romas Daniele De Rossi kom dock emellan och råkade stöta in bollen i eget mål bakom Alisson.

– Jag kan ju förstå desperationen att undvika att Leo Messi får komma rättvänd tio meter från mål, så jag inser varför han gör den där tacklingen, men resultatet blir ju väldigt olyckligt, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Efter paus fick Romas Diego Perotti en jättechans att kvittera, men argentinarens nick gick utanför.

I stället gjorde Roma ytterligare ett självmål – och ännu en gång var det Rakitic som stod för förarbetet. Rakitic slog ett inlägg från höger som Romas mittback Kostas Manolas stötte i egen stolpe. Returen studsade tillbaka på grekens knä och in i mål.

Dzeko reducerade

Bara några minuter senare gjorde Barcelona 3–0 efter att Alisson räddat Luis Suárez skott och Pique slagit in returen.

Edin Dzeko väckte ett litet hopp för Roma när han tog emot Perottis inspel, höll undan Jordi Alba och rakade in reduceringen.

– Det var dags för ett Roma-mål. Känslan i det här skedet av matchen var att det vore smått obegripligt ifall de inte fick in en reducering, och till sist så, säger Niva.

– En vanlig kväll hade nog Roma gått från den här matchen med minst två mål framåt.

Men bara sju minuter senare bröt Luis Suárez sin tio matcher långa måltorka i Champions League när han fastställde slutresultatet 4–1.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se