Carroll med hattrick i Londonderbyt

Publicerad 2016-04-09

Från 0–2 till 2–2 på 2 minuter.

Det heta Londonderbyt mellan Europajagande West Ham och Arsenal hade allt - utom en vinnare.

I huvudrollen: West Hams Andy Carroll – som gjorde hattrick, men som kanske borde ha blivit utvisad redan i den fjärde minuten.

Arsenal behöver vinna allt som återstår för att ha chans på titeln.

West Ham jagar Europaplats – tätt efter Manchester United.

Och det var två lag som verkligen ville spela, och vinna, det heta Londonderbyt – det sista någonsin på Upton Park.

Mesut Özil inledde målkalaset när han gav Arsenal ledningen i Londonderbyt efter 18 minuter. Men då skulle det redan ha varit 1–0 till West Ham.

I den 15:e minuten stod hemmalaget för ett vackert anfall som avslutades med att Andy Carroll så när fick in en bicicletaspark, och där returen istället gick till Manuel Lanzini som nickade in bollen i mål.

Domaren vinkade bort bollen för offside, av reprisbilderna att döma ett felaktigt beslut.

Två mål och varning av Carroll

Istället var det alltså Özil som bara tre minuter senare rullade in 1–0 till Arsenal. Gästerna kunde också utöka ledningen när Alexis Sanchez sköt in 2–0 i minut 35.

Men Carroll skulle få revansch. Och det ordentligt.

I den 45:e minuten nickade han in reduceringen på ett inlägg från Aaron Cresswell. Två minuter senare, på tilläggstid, sög han in bollen i straffområdet, vred runt och tryckte in 2–2.

Men frågan är om Carroll ens skulle fått vara kvar på planen. Redan i den fjärde minuten sparkade han ner Laurent Koscielny och satte in en ful eftersläng, men kom undan med en varning.

– För mig är detta ett solklart rött kort. Han ger tillbaka för den lilla armbågen han får, och det var absolut inte illa menat av Koscielny om du frågar mig, men det här hör inte hemma på en fotbollsplan. Det här är riktigt fult, säger Viasats expert Bojan Djordjic

Hattrick av Carroll

Carroll hade mer att bidra med denna soliga eftermiddag i London.

I den 52:a minuten nådde han återigen högst på ett inlägg, och nickade in 3–2 – vändningen liksom hattricket var fullbordat.

– Det var en av mina bästa matcher, säger han i Viasat.

– Vi hade tränat på inläggspelet hela veckan, och det gav utdelning, fortsäter han leende.

Men det skulle svänga ännu en gång. Koscielny sköt in kvitteringen i den 77:e minuten och gästerna kunde fått in ännu ett om inte Lanzini räddat på mållinjen.