I fjol Hammarbys hjälte – nu sänkte hon gamla klubben

Uppdaterad 2019-08-15 | Publicerad 2018-08-24

I fjol var hon Hammarbys och hela allsvenskans mest värdefulla spelare.

Ett år senare är Filippa Angeldal, 21, Bajens värsta mardröm.

– De var ledsna över att inte få poängen men kunde vara glada för min skull, säger Linköpings mittfältare efter sina två mål.

Kosovare Asllani var avstängd när Linköping mötte Hammarby i fredagens allsvenska mittenmöte. Stjärnans två gula kort mot LB07 förra veckan – som hon kallade ”väldigt absurda” – medförde att hon fick följa matchen från läktaren.

I Asllanis frånvaro gjorde den skadedrabbade landslagsspelaren Lina Hurtig säsongsdebut och orkade 45 minuter.

Men matchen kom inte att handla om henne heller.

Tätt i toppen av tabellen

Filippa Angeldal korades i fjol till allsvenskans mest värdefulla spelare. Då var hon defensiv mittfältare i Hammarby. Nu spelar hon i Linköping och sköt 1–0 på ett lurigt långskott mot sin förra klubb. Hammarby kvitterade på straff genom Emma Jansson, men med tio minuter kvar klev Angeldal fram igen.

Ett brant inlägg studsade på framrusande spelare och rullade bakåt Linköpings mittfältare. Hon tryckte upp den i nättaket, vilket blev matchens sista mål.

– Vi visar att vi är starka och tror på det vi gör. Och det är klart att det är speciellt att möta sina gamla lagkamrater, men det är bara roligt, säger Angeldal.

Segern gör att Linköping är fem poäng efter serieledarna Rosengård. Piteå är tvåa på samma poäng som skånskorna, men med en match mindre spelad.