17-åringen matchvinnare – blev tvåmålsskytt

Benjamin Nygren nätade för Blåvitt

Publicerad 2018-11-11

Benjamin Nygren lär somna gott i natt.

Blåvitts 17-åring gjorde sina två första allsvenska mål och var inblandad i det mesta när IFK Göteborg besegrade Örebro med 3–1.

– Skitkul att göra första målet såklart, säger Benjamin Nygren till C More.

IFK Göteborg

IFK Göteborgs anfallstalang Benjamin Nygren fick chansen från start i sin tredje allsvenska match.

Och 17-åringen tackade för förtroendet omgående borta mot Örebro i allsvenskans sista omgång. Redan i den sjunde minuten placerade han kyligt in sitt första allsvenska mål efter en kontring.

”Tacksam som fan”

Han visade även sin tacksamhet till tränaren Poya Asbaghi som gett honom chansen.

– Han har betytt väldigt mycket. Gett mig mycket tips och gett mig chansen nu i slutet, det betyder jättemycket för mig som ung att ha en tränare som vågar ge en chansen. Så det är skitkul och jag är tacksam som fan.

Nygren visade framfötterna även efter målet och stod för flera pigga auktioner. I den 55:e minuten drog Örebros Michael Almebäck ned 17-åringen i straffområdet, vilket resulterade i straff och rött kort.

Gjorde ytterligare ett mål

Giorgi Kharaishvili förvaltade straffen på bästa möjliga sätt då han chippade in straffen på ”Panenka”-vis.

Örebro tröstmålade med en man mindre, genom ett självmål, men kom inte närmare än så. Istället kunde Benjamin Nygren rulla in ännu ett mål i sin andra allsvenska match från start.

Som om det inte vore nog med målen hann kvällens huvudperson även dra på sig en varning i 3–1-segern.

– En väldigt, väldigt bra insats av Benjamin, berömmer Poya Asbaghi till C More.

I och med att Elfsborg och Sirius förlorade i dag klättrar Göteborg två placeringar och slutar på en elfte plats i tabellen. Örebro stannar på nionde plats.