Kevin Walker slog till från distans. Foto: Bildbyrån

Två sena mål frälste Djurgården i genrepet mot KuPS.

Det sista ett drömmål av Kevin Walker.

– Grymt härlig träff, säger han till Sportbladet.

Djurgården har en uttalad målsättning om att bli bättre än i fjol, då man slutade sjua i Allsvenskan.

På lördagen var det dags för det sista testet inför den allsvenska premiären mot Elfsborg nästa söndag. Pelle Olssons mannar tog emot finska KuPS – med förre AIK:aren Tomi Maanoja i mål – på ett kylslaget Lidingövallen.

Bortdömt mål

Men det blev knappast någon klang- och jubelföreställning.

Nyförvärvet Sam Johnson såg het ut i den första halvleken, skapade flera chanser och hade dessutom en boll i nät, som dock dömdes bort för offside. Men gästerna från Finland jämnade ut spelet ju längre halvleken led och kunde gå in till pausvilla med nollan intakt.

”På söndag smäller det”

Den såg ut att förbli intakt matchen ut.

Men så, i matchens sista skälvande minuter, fick Djurgården straff och Haris Radetinac klev fram och satte säkert 1–0.

Minuten senare var det dags igen – Kevin Walker fastställde slutresultatet 2–0 med ett drömmål från distans.

– Grymt härligt träff, jag kände direkt att den skulle gå in, säger Walker till Sportbladet.

Din syn på matchen?

– Svårspelad matta. Men vi gör det bra. Viktigt att vinna matchen och få med en bra känsla inför premiären.

Ett bra genrep med andra ord?

– Ja, absolut. Vi har ett bra go i laget och pusselbitarna börjar falla på plats. Och ja … på söndag smäller det. Vi är redo!

Stor enkät: 13 heta frågor till alla 16 allsvenska supporterklubbar