Sköt upp ’Peking’ på säkrare mark

Uppdaterad 2018-07-26 | Publicerad 2014-09-15

Fyra raka förluster och sju raka utan seger: nästjumbon IFK Norrköping skrek efter en seger.

Isländske 21-åringen Arnor Traustason lyssnade – och förde med ett mål och två assist laget upp över både nedflyttnings– och kvalstrecket.

– Jag försöker hjälpa laget och vi behövde verkligen poäng i dag, säger Traustason.

Janne Anderssons mannar hade inte vunnit sedan i juli – och mot avsågade jumbon Brommapojkarna var tre poäng en absolut nödvändighet.

Men spelet var jämnt och skillnaden mellan lagen var till slut inte mycket mer än en isländsk högerfot.

Men det räckte.

Arnor Traustason, 21, hittade först Alhaji Kamara med ett fint högerinlägg – och sierraleoniern kunde stänka dit 1–0 med pannan. Strax därpå serverade Traustason Emir Kujovic vid samma straffpunkt och inte heller den IFK-anfallaren kunde undgå att kliniskt knoppa dit bollen intill samma stolprot.

– Det är ett fint inlägg och jag får in den i bortre. Ett riktigt fint mål.

Klev fram igen

Och när BP fick in en reducering i andra halvlek, via en inläggsfrispark och Mauricio Albornoz-nick, så klev den 21-årige islänningen Arnor Traustasons högerfot fram igen.  Med tjugo minuter kvar kunde ta emot ett inlägg i straffområdet och distinkt stänka dit matchpunkterande 3–1.

– Det var fantastiskt. Hela laget var fantastiskt. Vi jobbade bra defensivt och visste att BP skulle rulla boll bra. Och vi anföll bra som lag, säger Traustason till CMore.

Islänningen ökade i och med målet och de två assisten sin personliga poängskörd från fem till åtta och segern mot BP lyfter krisande IFK Norrköping upp förbi både Mjällby och Falkenberg och upp på säker mark i tabellen.

– Vi måste fortsätta bara. Det här var bara en match och vi har sju kvar, säger matchhjälten Traustason.