Uppdaterad 2015-09-14 | Publicerad 2015-09-12

Stjärnan gjorde tre mål – på 13 minuter

”Ert hat gör mig ostoppbar”, svarade Cristiano Ronaldo på kritiken.

Mot Espanyol visade han det.

Realstjärnan gjorde ett hattrick på 13 minuter – sedan satte han fyran och femman.

Efter 0-0 mot Sporting Gijon senast haglade kritiken mot Cristiano Ronaldo som brände flera jättelägen. ”Ert hat gör mig ostoppbar”, skrev stjärnan som svar på Instagram.

Mot Espanyol backade han upp sitt uttalande.

Ronaldo hade inför mötet inte gjort mål på sju matcher, landskamper inräknat.

Men på lördagen bröt han sviten med besked.

Fick straff

1-0 kom i den sjunde minuten efter att Ronaldo sprungit sig fri och placerat in bollen i bortre.

Stjärnans andra mål kom tio minuter senare efter att Real fått straff och i den 20:e minuten fullbordade portugisen till hattrick efter att ha blivit framspelad av Gareth Bale.

Innan den första halvleken hade Ronaldo dessutom spelat fram Karim Benzema till 4-0.

I den andra halvleken gjorde Ronaldo sitt fjärde mål till 5-0. Men stjärnan var inte klar där. Innan matchen var slut hann han också sätta 6-0. Efter storsegern hyllades Ronaldo av tränaren Rafa Benitez.

– Siffrorna talar för sig själv. Han har en plats i historien. Jag hoppas att han fortsätter så här, säger han enligt AP.

Ronaldo har nu också gjort flest mål i La liga med sina 231 mål. Efter målfesten hyllades han även av sina lagkamrater.

– Han är otroligt. Vi vet alla att han är den bästa spelaren i världen och vi är väldigt glada att vi har honom i vårt lag, säger Keylor Navas till klubbens hemsida.