Målvaktsmissen som räddade holländarna

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-19

Här är nästa målvaktsmiss i VM.

Kawashima kunde inte hålla Wesley Sneijders skott, åtta minuter in på andra halvleken.

– Den ska han hålla, säger SVT:s Glenn Strömberg.

Den holländska 1-0-segern innebär att laget är mycket nära ett avancemang - det kan bli klart redan i kväll när Kamerun möter Danmark.

Men det satt mycket långt inne.

Japan spelade fantastiskt försvarsspel och lyckades hålla de holländska storstjärnorna borta från farliga chanser under hela första halvlek. Wesley Sneijders skott ändrade på detta. Åtta minuter in på andra halvlek kom chansen:

Robin van Persie spelade tillbaka till Inter-stjärnan Sneijder som drog till på volley. Kawashima fick i praktiken bollen på sig, men kunde ändå inte hindra den från att gå i mål.

– Den ska han få bort tycker jag, säger Henrik Larsson i SVT.

Japan ville ha straff

Då ändrade matchen helt karaktär - nu var det Japan som pressade och Holland som backade hem. Men Japan kom inte fram till så många chanser direkt, istället var det Hollands kontringar som kunde gett 2-0.

Afelay var bland annat helt fri, men målvakten Kawashima revanscherade sig med en perfekt utrusning.

I slutet av matchen fick Okazaki en jättechans att avgöra när Tanaka nickade ner bollen till honom. Men fri med målvakten sköt han över.

– När man vunnit två matcher får man väl vara glad, säger Wesley Sneijder.

Japan ville också ha en straff på övertid, men domaren valde att blåsa inspark.

– Det är alltid tufft att möta Japan. De springer mycket och har ett dynamiskt spel. De var svåra att möta och i första halvlek spelade vi mest runt bollen. Men i andra kunde vi avgöra, säger Sneijder.

Nu hoppas Holland på att Danmark tar poäng mot Kamerun - då är laget klart för åttondelsfinal.