Allsvensk duo segrade i Afrika

Publicerad 2013-01-23

Sydafrika vann inför hemmapubliken

MFF:s Tokelu Ranite och HIF:s May Mahlangu.

Oavgjort i premiären. Men i sin andra match i Afrikanska mästerkapen i fotboll vann Sydafrika mot Angola med 2–0 i Durban. Det fick vuvuzelorna att ljuda och majoriteten av de 40 000 i publiken att jubla.

Siyabonga Sangweni sköt in ledningsmålet på volley. Angola pressade för kvittering, men Jehlohonolo Majoro stod för en fin prestation när han efter en lång löpning dribblade bort en försvarare och tunnlade målvakten – 2–0 till Sydafrika som blev slutresultatet.

HIF:are och MFF:are ihop

Helsingborgs May Mahlangu och Malmös Tokelu Ranite spelade hela matchen för Sydafrika.

Kap Verdes anfallare Platini blev historisk i mötet med Marocko. Han chippade läckert in 1–0 i första halvlek, Kap Verdes första mål någonsin i Afrikanska mästerskapen. Det blev dock ingen historisk seger för Platini och hans lagkamrater. Youssef El-Arabi kvitterade för Marocko i andra halvlek, och matchen slutade 1–1.