Spelet bakom – samtalen fick honom att vägra

Ronaldo försöktes övertygas att åka till Monaco

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Cristiano Ronaldo dök inte upp på Champions League-lottningen i torsdags när han nobbades priset som årets spelare i Europa.

Nu kommer rapporter om spelet bakom som fick världsstjärnan att – bara två timmar innan – ställa in resan.

”Vänner och rådgivare som känt honom i åratal försökte tala honom till rätta”, skriver ESPN.

Kroaten Luka Modric, 32, tog i torsdags emot utmärkelsen som årets spelare i Europa under Champions League-lottningen i Monaco efter att 55 journalister och 80 tränare – från förra säsongens Europa League och Champions League-lag –sagt sitt.

Därmed vann han priset före Cristiano Ronaldo och Liverpools Mohamed Salah, som också var nominerade i kategorin.

Helikoptern var startklar

Ronaldo uppskattade inte att hans tidigare lagkamrat under sex år i Real Madrid tog hem utmärkelsen före honom och valde att inte dyka upp.

– Fotboll spelas på en plan och där vann Cristiano. Han gjorde 15 mål (i Champions League), bar Real Madrid på sina axlar och vann pokalen igen. Det är löjligt och skamligt. Det är ingen tvekan om att Ronaldo är den bästa på sin position, sa hans agent Jorge Mendes bittert till portugisiska Record efteråt.

I dag rapporterar ESPN om spelet bakom varför världsstjärnan helt sonika nobbade galan.

Foto: TT
Cristiano Ronaldo, med flickvännen Georgina Rodriguez, dök aldrig upp på galan.

För planen var, fram till två timmar innan allt drog igång, att portugisen skulle dyka upp.

En privat helikopter stod redo i Turin för att ta 33-åringen och hans entourage till Monaco på ungefär 40 minuter, i god tid till det startade 18.00. Till och med flickvännen, Georgina Rodriguez, hade skyndat sig tillbaka från Venedigs filmfestival för att följa med.

Gick inte att övertala

Men runt 16.00 på eftermiddagen inkom samtal som reviderade allt. En läcka informerade då Ronaldo och Juventus vd Beppe Marotta, som väntade på sin stjärna på ett centralt beläget hotell i Monaco, att han inte skulle vinna priset som årets spelare i Europa.

Beskedet fick honom att vägra.

”Juve-kärnan samlade då ihop sig och kom fram med en plan för att övertala honom att komma. Några vänner och rådgivare som känt Ronaldo i åratal försökte tala honom till rätta. När det blev uppenbart att han inte skulle ändra sig blev UEFA informerade”, skriver ESPN.

– Vi fick informationen från Juventus att han inte skulle dyka upp, och det var det, säger förbundets president Aleksander Ceferin.

Under lördagen ställs Juventus på bortaplan mot Parma. Återstår att se ifall världsstjärnan Cristiano Ronaldo dyker upp då.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM