Uppdaterad 2015-12-22 | Publicerad 2015-12-16

Förlorade straffdramat mot Spezia

Roma åkte ut om Spezia på straffar

Målskyttet lyser med sin frånvaro i Roma – och på onsdagen blev det kostsamt.

Efter 120 mållösa minuter slogs de ut ur den italienska cupen av Serie B-laget Spezia efter ett straffdrama.

– Jag förstår inte varför vi måste spela 14:30 och effektivt neka många fans en möjlighet att vara där, sa managern Rudi Garcia på presskonferensen inför cupmötet med Spezia. Men det var kanske för det bästa att så få fick uppleva det som hände på Olympiastadion.

För Roma som haft stora problem att hitta nätet i december, lyckades inte heller med offensiven mot det formstarka Serie B-laget Spezia på onsdagseftermiddagen. I den 34:e minuten trodde nog många att Edin Dzeko skrämt iväg målspöket på Olympiastadion när han skickade in bollen i mål. Men så blev det inte. Målet dömdes bort korrekt för offside.

Dzeko straffsumpare

När Edin Dzekos ledningsmål från den första halvleken nekades, följdes lagen åt på resultattavlan och matchen gick efter 120 mållösa minuter till ett straffavgörande. Där missade Miralem Pjanic och Edin Dzeko den första två straffarna för hemmalget, vilket bäddade för gästerna. Spezia tackade för missarna och träffade rätt med samtliga fyra straffar och tog sig därmed vidare i den italienska cupen.

Cupdrömmen lever vidare för Spezia som efter en tung period har hittat formen i den italienska andradivisionen. Samtidigt har Rudi Garcia en del att fundera över. De tog sig visserligen vidare i Champions League och fick med sig en poäng från bortamatchen mot Napoli i helgen, men i och med dagens förlust har de tre raka matcher mållösa matcher och hittat nätet blott ett gång under hela december. Dessutom har de inte vunnit sedan derbyt mot Lazio den 8 november.