Allsvensk debut för Jordan Larsson

Publicerad 2014-07-27

”Henkes” son debuterade för Helsingborg

Nu har en ny generation Larsson intagit Helsingborg på allvar.

I dag gjorde Jordan Larsson, son till Henrik Larsson, allsvensk debut för Helsingborg i matchen mot Örebro.

– Det känns helt fantastiskt, säger han.

I torsdags blev Jordan Larsson, 17, klar för Helsingborg. Larsson, som är son till Henrik Larsson, numera tränare i Falkenberg, har tränat med Helsingborg under ett halvår och inför dagens match mot Örebro fanns han med på bänken.

Spelade sista 20

Och i matchens 73:e minut, vid ställningen 1-1, valde tränare Roar Hansen att kasta in 17-åringen. Ett klart godkänt inhopp, Larsson fick möjlighet att sätta 2-1 på tilläggstid men Örebros målvakt Jacob Rinne gjorde en lyckad utrusning.

Efteråt var debutanten ändå nöjd.

– Det var fantastiskt roligt att få debutera. Mottagandet var helt magiskt, det hade jag inte förväntat mig, säger han.

Han förklarar också målchansen i slutminuterna lite mer ingående.

– Det hade varit en drömdebut om jag hade satt den där. Jag hade kanske kunnat gå lite rakare på bollen, men det var som om bollen stannade lite i luften, säger han.

Fick du några tips från farsan inför matchen?

– Ja. Han sa att jag skulle in och köra och göra det jag är bra på, säger Jordan Larsson.

Örebro fick med sig poäng

Matchen slutade till sist 1-1, efter mål av HIF:s Mikael Dahlberg och Örebros Daniel Gustavsson. Den sistnämnde hann vara på planen i strax över en minut innan han presenterade sig för de 8 356 åskådarna i publiken. Han byttes in i matchens 58:e minut och i den 59:e stänkte han in kvitteringen efter ett snyggt inlägg av Nordin Gerzic.