Publicerad 2018-08-11

Det går tungt för Filippa Angeldals Linköping. Arkivbild.

Linköping visar långt ifrån några mästartakter.

Under lördagen blev det inga mål och förlust mot nykomlingen Växjö.

Linköping fortsätter att tappa poäng i damallsvenskan i fotboll. Det regerande mästarlaget förlorade med 0–1 i bortamatchen mot nykomlingen Växjö efter ett tidigt mål i matchen.

Jelena Cankovic slog en fin frispark och Ritah Kivumbi nickade in matchens enda mål redan efter ett par minuters spel.

Några minuter senare hade Växjö chansen att utöka då Kivumbi rundade Linköpings målvakt Stephanie Labbé utanför straffområdet. Det skottet gick dock utanför.

Linköping hade mycket boll och skapade en del chanser, men förvaltade dem inte. Bland annat missade Lina Hurtig öppet mål då hon missade bollen.

Linköping står kvar på 18 poäng – vilket är nio poäng från serieledande Piteå som har en match mindre spelad – och har fortsatt fyra lag framför sig i tabellen.

För Växjö innebar segern att laget tar sig ett steg närmare ett säkrat allsvenskt kontrakt i en jämn tabell, nu bara poängen bakom Linköping.

Matchen i Växjö försenades 15 minuter på grund av vädret och lördagens andra allsvenska möte avbröts efter en timmes spel på grund av åska. Vittsjö leder borta mot IFK Kalmar med 2–0.