Tyskland vann för-VM

Publicerad 2017-07-02

Tyskland regerar i fotbollsvärlden.

Europa-mästare i U21 i fredags – vinnare av Confederations Cup i dag.

– Vi ville upprepa U21-laget seger och vi förtjänade segern, säger Julian Draxler i SVT.

Lars Stindl blev stor matchhjälte när han sköt matchens enda mål i finalen av för-VM, eller Confederations Cup som turneringen också kallas, mot Chile i Ryssland efter stort slarv i sydamerikanernas försvar 20 minuter in i matchen.

Men frågan är om inte Barcelona-målvakten Marc-André ter Stegen var tungan på vågen för den här finalsegern.

Chile tog med sig ett 63-procentigt bollinnehav och 12–5 i avslut till halvtid och tryckte på än mer sista 45 minuterna.

Två stora triumfer

Men ter Stegen radade upp räddning på räddning när Sanchez och Vidal med flera försökte i slutskedet av matchen.

Segern var den andra stora tyska triumfen på två dagar.

I fredags vann landets U21-lag EM-guld i Polen.

– Det är bara att ställa sig upp och applådera, säger Chris Härenstam.

Segern i Confederations Cup är tyskarnas första någonsin. Sedan starten 1992 har segraren i för-VM inte lyckats vinna det följande mästerskapet. Senast vann Brasilien turneringen på hemmaplan men föll sedan med hela 1–7 mot just Tyskland i VM-semifinalen.