Publicerad 2023-06-19

En Olivia gjorde 2–1 från straffpunkten.

En annan Olivia blev tvåmålsskytt.

Firma Schough/Möller Holdt låg bakom det mesta när Rosengård körde över Uppsala.

Rosengård och Uppsala mötes för ett par omgångar sen, och då blev det delad poäng 0–0. Nu har serien vänt, och på måndagskvällen var det återigen dags för lagen att mötas – men i Malmö.

Då tog Rosengård tre poäng.

Duon levererade

Redan efter tolv minuter skulle Loreta Kullashi spräcka nollan. Olivia Schoughs avslut tog på en försvarare och styrdes till den fristående anfallaren, som petade in 1–0 i öppet mål.

Olivia Schough.

Uppsala studsade tillbaka och kvitterade i den 26:e minuten, men innan paus var Rosengård tillbaka i ledning – signerat deras ”Olivior”.

Anfallaren Olivia Möller Holdt blev fälld och domaren pekade på straffpunkten. Där klev Olivia Schough fram och tryckte in 2–1.

Hänger på i toppen

Och knappa timmen in i matchen var återigen en Olivia (Schough) inblandad när det smällde. Hon slog hörnan som isländskan Gudrun Arnadottir nickade in.

Olivia Möller Holdt (mitten).

Matchen slutade 5–2 efter att... Ja, Olivia Möller Holdt gjort två snabba inom loppet av ett par minuter.

– Det var en konstig match med mycket misstag från vårt håll. Men vi gör fem mål idag och det är det viktiga idag, säger Gudrun Arnadottir.

I och med ligger Rosengård fyra, två poäng bakom Piteå som innehar den tredje och sista Champions League-platsen.