Real Madrid tog måstesegern – men försvaret sågades

Real Madrid tog segern de var tvungna att ta – med 1–0 borta mot Galatasaray.

Men försvarsspelet? Det imponerade inte.

– Nonchalant och arrogant, säger Lars Lagerbäck i Viasats studio.

– Vi måste fortfarande förbättra oss, säger vänsterbacken Marcelo enligt AS.

Real Madrid har inlett Champions League-gruppspelet svagt med storstryk mot Paris Saint Germain (0–3) samt bara 2–2 hemma mot Club Brügge.

Borta mot Galatasaray hade därför spanjorerna, som vunnit fyra av de sex senaste upplagorna av turneringen, kniven mot strupen.

De skulle också lyckas lösa segern – tack vare att Toni Kroos satte det som blev matchens enda mål i den första halvleken.

Men det är nog främst Thibaut Courtois de ska tacka för trepoängaren.

”Hade bitit sönder mina naglar”

Real Madrid-målvakten, som kritiserats rejält under sin tid i ”Los Blancos”, stod för ett flertalet kvalificerade räddningar som höll nollan intakt för spanjorerna.

Räddningar som han inte hade behövt göra om Real Madrid-försvaret hade fungerat som det skulle i den första halvleken.

– Ifall jag var Real Madrid-supporter hade jag bitit sönder mina naglar, säger Bojan Djordjic i Viasatstudion i halvtid.

– Min tolkning är att de inte kan träna särskilt mycket försvarsspel i Spanien, säger Lars Lagerbäck i samma forum.

Mbappé-hattrick

Nu löste det sig ändå för Real Madrid – som i och med segern spatserade upp från jumboplatsen i fyrlagsgruppen till en andraplats.

– Vi måste ju fortfarande förbättra oss, men steg för steg ökar vi farten. Dagens seger var viktig och vi måste fortsätta så här, säger vänsterbacken Marcelo enligt AS efter matchen.

Det blir dock svårt att hinna ifatt gruppledande Paris.

Borta mot Club Brugge tände fransmännen samtliga offensiva cylindrar. Storstjärnan Kylian Mbappé byttes in och gjorde hattrick och sommarnyförvärvet Mauro Icardi satte två när PSG tog en 5–0-seger i Bryssel.