Linköping serieledare – besegrade Djurgården

Publicerad 2019-04-22

Guldkandidaten går upp i topp.

Linköping tog en blytung 3–2-seger mot ett hungrigt Djurgården.

Återvändaren Stina Blackstenius blev matchhjälte – efter Kosovare Asllanis straffmiss.

– Det är klart jag ska sätta den..., säger Asllani efter matchen.

Linköping tog en övertygande 5–0-seger mot Växjö i premiären.

Och mot Djurgården smällde det direkt.

Efter knappt tre minuter prickade en frispelad Lina Hurtig in ledningsmålet distinkt i bortre hörnet.

Schough nyckel i offensiven

Bortalaget kunde – och borde – ha utökat ledningen efter ett par chanskavalkader. I stället introducerade sig Olivia Schough för hemmafansen och kvitterade efter en missad mottagning av LFC-kaptenen Emma Lennartsson som resulterade i ett friläge. Schough chanslöpte och gjorde inga misstag när målchansen kom.

– Vi har snackat om att alltid ligga på rulle, för man vet aldrig vad som händer. Det kändes jätteskönt att göra mål i hemmadebuten, säger 28-åringen.

Glädjen blev kortvarig då Linköping återtog ledningen bara minuter senare genom Mimmi Larsson som nickade in en hörna. Men Djurgården jobbade sig tillbaka in i matchen och styrde spelet i slutet av första halvleken.

Och i början av andra halvleken kom ytterligare en kvittering.

Olivia Schough – som var inblandad princip allting offensivt – drog på ett svårhanterat långskott och returen petade anfallskollegan Mia Jalkerud in bakom Emma Holmgren i målet.

”Klart den ska sitta...”

Med drygt 20 minuter ordnade Hurtig straff. Kosovare Asllani tog hand om den, men skottet var lågt och löst och Gunnarsdottir räddade bollen utan större svårigheter.

Missen kunde ha blivit kostsam.

Då klev Stina Blackstenius fram, som är tillbaka i klubben efter två år i Montpellier, och prickade in 3–2 bara minuter senare.

– Mycket vilja låg bakom målet och det är viktigt att vi får med oss vinsten, säger segerskytten.

Hennes lagkamrat låter inte lika lyrisk.

– Det är klart jag ska sätta straffen..., säger Kosovare Asslani.

– Det var en väldigt konstig match. En svängig match. Vi var långt ifrån vår kapacitet och spelar inte vår bästa fotboll. Men vi vinner och gör tre mål, vilket är oerhört starkt, fortsätter hon.

Med två segrar på två allsvenska matcher går Linköping upp i serieledning.