Qatar såg ut som ett besegrat lag i sin första Copa América-match i landets historia.

Det slutade dock med jubel för gulfnationen.

0–2 hämtades upp till 2–2 i premiären mot Paraguay.

Qatars första match i sitt första Copa América hade dessförinnan fått en mardrömsstart.

En klar hands på högerbacken Ró-Ró gav Paraguay en straff efter blott fyra minuter – som Oscar Cardozo använde för att sätta ett 1–0-mål på.

Efter tafatt försvarsspel kunde sedan Derlis Gonzalez sätta 2–0 efter 56 minuter.

Där och då såg Qatar, som skrällartat vann asiatiska mästerskapen för första gången i nationens historia tidigare i år, ut som ett besegrat lag.

Men den kontroversiella Copa América-debutanten skulle få fira poäng i slutändan.

Före Argentina i gruppen

Anfallsstjärnan Almoez Alis drömmål gav en reducering i minut 68. Och Boualem Khoukhi satte sedan kvitteringen med mindre än kvarten kvar.

Och i kölvattnet av en paraguayansk press för ett nytt ledningsmål så skapade Qatar flera omställningslägen för att sno åt sig alla tre pinnarna från matchen.

Men matchen slutade 2–2.

Ett resultat som innebär att Argentina, som föll mot Colombia med 0–2 natten till söndagen, ligger sist i grupp B efter både Qatar och Paraguay.