Juve i serieledning – men vad händer nu?

Kallar till krismöte nu på tisdag

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Seger i Derby d'Italia och åter i serieledning.

Efteråt firade Juventus spelare vilt.

Men frågan alla ställer sig är: Vad händer egentligen nu?

Cristiano Ronaldo spelade sin 1000:e proffsmatch i karriären och under vanliga omständigheter hade förmodligen det mesta handlat om just det.

Men Derby d'Italia den 8 mars 2020 spelades inte under vanliga omständigheter. Det spelades inför tomma läktare på grund av den massiva spridningen av coronaviruset i landet.

Ronaldo mållös

”Juve” vann matchen med 2–0. Aaron Ramsey och Paulo Dybala nätade medan Ronaldo blev mållös i en ligamatch för första gången sedan den 10 november. Segern innebär också att man återtar serieledningen före Lazio.

Foto: Valerio Pennicino / Getty Images Europe

Så långt är alla överens.

Men det ingen tycks veta är vad som egentligen händer nu.

Krismöte på tisdag

Spelarfacket har vädjat om att avsluta ligan i förtid på grund av det rådande läget i landet och idrottsministern Vincenzo Spadafora står bakom förslaget.

Därför har nu den italienska Fotbollsfederationen (FIGC) kallat till ett extrainsatt krismöte som ska hållas nu på tisdag, bekräftar FIGC-presidenten Gabriele Gravina för Sport Mediaset.

Ett inte otänkbart scenario är att det där och då kommer beslutas om att blåsa av serie A-säsongen 2019/20.

Juventus tränare Maurizio Sarri säger att han inte riktigt vet hur han ska förhålla sig till den rådande situationen. Inter-tränaren Antonio Conte säger:

– Vi är alla människor, vi har familjer och nära och kära. Jag hoppas att besluten som tas, tas för att skydda oss. I slutändan är det upp till myndigheterna att bestämma, sedan får vi lov att förhålla oss till det.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM