Jessica Houara och Kosovare Asllani i närkamp.

Pia Sundhage satt på läktaren och såg Champions Leagues två kvarvarande svenskar möta olika öden under lördagkvällen.

Kosovare Asllani blev utbytt och utslagen.

Caroline Seger blev inbytt och gick till final.

Läget var snudd på hopplöst på förhand för Manchester City. De förlorade den första semifinalen i Champions League med 3–1 på hemmaplan mot Lyon och behövde vinna med minst samma siffror mot laget som varit i final fem av de sju senaste åren.

Kosovare Asllani gjorde Citys enda mål i den första semin. Hon startade också i lördagens retur medan motståndarnas svenska, Caroline Seger, inledde på bänken.

Helfransk final – i Wales

På Stade de Lyon öppnade City offensivt men hade svårt att etablera tryck mot fransyskorna. Tio minuter in i andra halvlek gjorde Carli Lloyd 0–1 och i jakten på ytterligare två bollar togs Asllani ut till förmån för Tessel Middag.

Lyon försökte i det läget stänga tillställningen. Camille Abily gick av och lät Seger komma in.

Framför ögonen på ditresta Pia Sundhage höll Seger och hennes lag undan. Med totalsiffrorna 3–2 går de till final där PSG, som slog ut Barcelona med sammanlagt 5–1. Matchen spelas i Cardiff första juni.